Dennis Olsen klar for Le Mans

For første gang siden 1991 stiller en nordmann til start i 24-timersløpet på franske Le Mans, billøpet National Geographic hadde på førsteplass da de kåret «Top 10 Sporting Events».

Det var i 2010 at anerkjente National Geographic kåret «Top 10 Sporting Events», og puttet 24-timersløpet på Le Mans øverst på lista foran de Olympiske Leker, Fotball VM og Superbowl. Og for første gang siden Harald Huysman deltok i 1991 har vi med en nordmann i løpet nå som Dennis Olsen skal representere Porsche kommende helg.

-Jeg gleder meg selvsagt veldig til min første start på Le Mans. Løpet er stort, men jeg har kun fokus på mine arbeidsoppgaver, forteller 23-åringen fra Våler utenfor Moss.

Dennis Olsen kjører en Porsche i LMGTE Pro-klassen sammen med tyske Sven Müller og franske Mathieu Jaminet. Alle tre er fabrikkførere for Porsche, men har fått merkelappen «juniorteam» denne helgen.

-Selv om Dennis og teamkameratene er utfordrere i GT-klassen, så har de absolutt muligheten til et godt resultat. Alle tre førerne er svært raske, og de sitter i en av fire fabrikkbiler fra Porsche i dette løpet. Dennis har allerede hatt en fantastisk sesong, hvor han blant annet har vunnet det prestisjefylte 12-timersløpet på Bathurst i Australia, og vist et imponerende tempo i flere løp i både Europa, Nord-Amerika og Asia. At vi nå har med en nordmann i et av verdens største idrettsarrangement må nok være årets norske motorsporthøydepunkt, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

17 biler stiller til start i LMGTE Pro-klassen. Legg til 17 biler i LMGTE Am-klassen, og det sier seg selv at konkurransen i GT-klassen blir tøff. Fabrikkteam fra Porsche, Ferrari, Ford, Chevrolet, Aston Martin og BMW stiller til start med de beste GT-førerne i verden bak rattet.

Selv om konkurransen er tøffest i GT-klassen kan ikke disse bilene kjempe om totalseier. Det er det bilene i LMP1-klassen som vil gjøre, og der er Toyota, med Fernando Alonso i spissen, storfavoritter som det eneste fabrikkteamet.

250 000 tilskuere er ventet til banen, hvor kjøringen starter med trening og kvalifisering allerede onsdag. Selve løpet starter lørdag klokken 15.00 og varer et helt døgn. Det stiller også en annen fører med norsk flagg på bilen i løpet, men selv om Mentos-arvingen Egidio Perfetti er norsk statsborger, har han aldri bodd i Norge og snakker heller ikke norsk.

-Jeg er sikker på at Dennis sin deltakelse på Le Mans vil få positive ringvirkninger for den allerede gode utviklingen i norsk bilsport. Dennis er en av flere norske utøvere på landslaget Team Norway som kjemper helt i verdenstoppen i sin gren. Kommende helg blir svært innholdsrik og interessant for norsk bilsport, da vi også kan følge Andreas Bakkerud i den norske VM-runden i rallycross på Hell, samt Andreas Mikkelsen, Mads Østberg og Ole Christian Veiby i den italienske VM-runden i rally. I tillegg har vi flere talenter i norsk bilsport som imponerer voldsomt om dagen, som for eksempel Dennis Hauger som kjører fra alle i Formel 4. Og det er ingen tvil om at alle disse gode prestasjonene inspirerer flere til å satse, avslutter Atle Gulbrandsen.

Både Eurosport og Viasport/Viaplay sender 24-timersløpet på Le Mans direkte.

24 Hours of Le Mans 2019
Test day Sunday 2 of June
Photo Clement Marin / DPPI