Dennis Olsen klar for Hockenheim

Podium: Dennis Olsen (N) Porsche Carrera Cup Deutschland - 01 Oschersleben  2016

En rekke nordmenn skal i aksjon på Hockenheim denne helgen. I hovedklassen, DTM, er det ingen nordmenn, men Dennis Olsen forsvarer de norske fargene i den tyske Porsche-cup’en. I Audi TT Cup deltar rallystjernen Andreas Mikkelsen som gjestefører, og i de ulike rallycrossklassene stiller en rekke nordmenn til start. Petter Solberg og Andreas Bakkerud deltar i Supercars, mens Sondre Evjen, Simon Wågø Syversen, Thomas Bryntesson og Joachim Hvaal deltar i RX Lites Cup.

– Det er moro at hele åtte nordmenn skal i aksjon på Hockenheim i helgen, men jeg får nok ikke så mye tid til å følge med på de andre. Jeg må ha fullt fokus på mine to løp med Porsche, forteller Dennis Olsen, som er en del av Team Norway, Norges Bilsportforbunds elitesatsing.

20-åringen fra Våler i Østfold startet sesongen i Porsche Carrera Cup Deutschland glimrende, da han kjørte inn til en andre- og tredjeplass på Oschersleben, og dermed ligger han på en andreplass sammenlagt i mesterskapet seks poeng bak Sven Müller.

Siden løpet på Oschersleben har Dennis testet på Hockenheim, kjørt et VLN-løp på Nürburgring Nordschleife og testet på Lausitzring.

– Det har vært mye kjøring i det siste, og det er bra. Testene på Hockenheim og Lausitzring gikk veldig bra, og gjør at jeg har godfølelsen foran helgens løp. På Nürburgring kjørte jeg en Porsche Cayman, men jeg bomgiret i løpet så vi måtte bryte.

Denne helgen er han imidlertid tilbake bak rattet på sin Porsche 911 GT3 Cup med 460 hestekrefter, og målet er nok en god helg.

– De to løpene på Oschersleben gikk egentlig bedre enn forventet, så hvis jeg klarer like gode resultater denne helgen vil det være en bonus. Målet er som tidligere å lære mest mulig, og få så god kjøretrening som mulig. Jeg er fortsatt helt ny i GT-racing, men så langt har det gått veldig bra, avslutter Dennis Olsen.

Helgens første løp går lørdag klokken 13.05, mens søndagens løp går klokken 09.10. Begge løpene kan sees direkte på porsche.de/carreracup