Dennis Olsen klar for Norisring

D_Olsen_16_05_2
Årets niende og tiende løp i den tyske Porsche Carrera Cup-en går av stabelen på gatebanen Norisring i Nürnberg kommende helg.

Etter et par rolige uker uten egne løp, er Dennis Olsen (20) fra Våler i Østfold klar for å fortsette kampen om poengene i den tyske Porsche Carrera Cup-en kommende helg.

– Jeg begynner å bli rastløs nå, så det skal bli deilig å komme seg tilbake i bilen igjen, sier Porsche Junior-føreren.

Dette blir første gang Dennis kjører på Norisring-banen, og han har brukt den siste tiden på å forberede seg på hva som venter i de tyske gatene.

– Jeg er så klar som jeg kan få blitt. Den siste tiden har jeg brukt mye tid i simulatoren hjemme, og jeg har i tillegg sett det jeg kan finne av løp og onboard-videoer for å forberede meg best mulig, sier han.

Selv om Norisring er en vesentlig bredere bane enn Monaco, hvor Dennis deltok i et løp tidligere i år, er man fortsatt avhengig av å levere gode tider under kvalifiseringen, forteller han.

– Problemet er at det er veldig humpete – spesielt i innersving. Det gjør at det blir vanskelig å kjøre forbi sammenlignet med på permanente baner, sier Dennis. 

Østfoldingen har hatt en start på Porsche-karrieren som har overgått alle forventninger, og han har kjørt inn til pallplassering i flere av sesongens løp. Det gjør at han ligger på en tredjeplass sammenlagt, men Olsen er fortsatt klar på at dette er en læringssesong.

– Målet er å komme i mål, lære mest mulig og fortsette å plukke poeng. Flere av de andre førerne har kjørt på banen før, og det er ikke lurt å være for grådig i denne sporten. Når det er sagt, så er det alltid morsomt å komme på pallen, sier han. 

Helgens to løp er nummer ni og ti i årets sesong, og går av stabelen klokken 18:15 og 15:55 på henholdsvis lørdag og søndag. Begge løpene kan sees direkte på nettsidene til den tyske Porsche Carrera Cup-en (http://bit.ly/28MWKns)