Dennis Olsen klar for to mesterskap

Porsche Juniorfører Dennis Olsen skal i år kjøre både Porsche Mobil 1 Supercup og Porsche Carrera Cup Deutschland. 20-åringen håper å kunne kjempe i toppen av begge mesterskapene.

Dennis Olsen går en hektisk og spennende sesong i møte i sitt andre år som offisiell juniorfører for Porsche. Etter flere år med gokart og formelbil ble han i fjor plukket opp av Porsche og fikk et av de mest ettertraktede juniorsetene i internasjonal bilsport. KNA Varna-føreren skuffet ikke, og kjørte inn til en imponerende tredjeplass sammenlagt i Porsche Carrera Cup Deutschland. Dermed fikk han fornyet tillit som Porsche Junior, og nå er programmet for 2017 klart.

Det norske supertalentet skal kjøre det internasjonale mesterskapet Porsche Mobil 1 Supercup for Lechner Racing, hvor alle løpene går som forløp til Formel 1. I tillegg skal han kjøre sin andre sesong i den tyske Porsche-Cup’en, og her skal han kjøre for Konrad Motorsport.

– Planen i år har hele tiden vært å kjøre Porsche Mobil 1 Supercup, men det var samtidig viktig for meg å få til et program i Tyskland også. Jo mer kjøretrening, jo bedre, og jeg har som mål å kjempe helt i toppen i begge mesterskapene, sier Dennis.

En ny Cup-bil fra Porsche introduseres denne sesongen i både Supercupen og det tyske mesterskapet.

– Årets bil har 485 hestekrefter, noe som er en del mer enn i fjor. Det er også noen andre småendringer på bilen, så vi må jobbe litt med oppsettet før sesongstart. Nettopp derfor er det også viktig at jeg nå har klart å få til kjøring i både Supercupen og i Tyskland. Han som skal være min løpsingeniør i Tyskland jobber også i teamet til Lechner i Supercupen, så det passer veldig bra.

Sesongstart for 20-åringen fra Våler utenfor Moss blir i det tyske mesterskapet på Hockenheim den 7. mars. Sesongen i Porsche Supercup starer i Barcelona den 14. mai. Totalt venter minst 27 løp fordelt på 16  helger for Team Norway-føreren i år.