Dennis Olsen økte ledelsen

Med seier i søndagens løp sikret Dennis Olsen seg viktige poeng som gir ham en enda større ledelse i mesterskapet.

I helgen gikk femte og sjette runde av det tyske Porsche Carrera Cup-mesterskapet av stabelen på Red Bull Ring i Østerrike, og Porsche Junior-føreren Dennis gikk inn i helgen med en solid ledelse etter å ha vunnet tre av de fire første løpene. Helgens løp skulle imidlertid vise seg å bli litt mer utfordrende.

– Kvalifiseringen ble litt vanskelig på grunn av mange rødflagg som stoppet kjøringen. Derfor fikk jeg aldri satt noen ordentlig gode runder på helt friske dekk slik jeg pleier, forklarer Dennis. Resultatet ble en sjette startposisjon i lørdagens løp og startposisjon to i søndagens løp.

På lørdag gjorde han det som skulle til for å sikre poengene i mesterskapet, og kjørte inn til en sjetteplass. Etter løpet ble Dennis imidlertid ilagt en tidsstraff på 30 sekunder – noe som gjorde at han ble klassifisert som nummer 26 og ikke fikk med seg noen poeng.

– Det var en situasjon hvor jeg holdt på å kjøre forbi en bil på innsiden og han svingte inn i meg. Jeg er uenig i straffen, men det er ikke noe man kan gjøre noe med i ettertid. Det gjaldt bare å nullstille seg foran søndagens løp, forteller han.

Og nullstille seg klarte han defintivt. Fra andre startposisjon, bak den australske Porsche Junioren Matt Campbell, fikk han en god start og kom først inn i den første svingen. Derfra kontrollerte han løpet, og i mål var han nesten to sekunder foran britiske Nick Yelloly på andreplass. Campbell endte på tredjeplass i løpet.

– Det var veldig deilig å stå øverst på pallen – spesielt etter det som skjedde i går. Jeg føler også at det beviser at jeg klarer å nullstille meg etter motgang, og det er en viktig egenskap i denne sporten, sier Dennis. 

Til tross for utfordringene viste Dennis igjen et jevnt høyt tempo, og med dagens resultat ble også sluttresultatet godt. Hovedkonkurrentene i det tyske mesterskapet, Christopher Zöchling og Michael Ammermüller, havnet et stykke bak i feltet i begge løpene, og Dennis økte dermed forspranget i sammendraget. Nå er han, med sine 116 poeng, 22 poeng foran Zöchling på andreplassen.

– Til tross for at det var tøft til tider kan jeg dra hjem med et smil om munnen. Teamet har gitt meg veldig god støtte i helgen, og vi både vinner og taper sammen. Det setter jeg veldig stor pris på, avslutter Dennis.