Dennis Olsen sikret rookie-mesterskapet

 

Etter helgens Porsche Supercup-løp på Monza er Dennis Olsen sikret tittelen som beste førsteårsfører – og bare tre poeng etter sammenlagtlederen med to løp igjen.

Helgens løp i Porsche Supercup på italienske Monza var av det dramatiske slaget. Flere kollisjoner og avkjøringer gjorde løpet mildt sagt uforutsigbart, men for den norske Porsche-føreren Dennis Olsen kan resultatet være avgjørende i jakten på sammenlagtseieren.

Lørdagens kvalifisering ble avlyst på grunn av et voldsomt regnvær, og dermed var det tidene fra fredagens trening som ble lagt til grunn for startposisjonene i søndagens løp. Olsen startet som nummer fire – ved siden av hovedkonkurrent og sammenlagtleder Michael Ammermüller som hadde tredje raskeste tid på trening. Australske Matt Campbell startet i pole position foran Zaid Ashkanani fra Kuwait.

En god start fra Dennis tok ham opp på siden av Ammermüller, og til tross for en tøff manøver fra tyskeren hvor Olsen nesten havnet på gresset kom han seg opp på tredjeplass.

– Jeg fikk problemer med bremsene tidlig i løpet, og da var det umulig å kjempe om de øverste plasseringene, sier Olsen – som endte på en femteplass i det dramatiske løpet.

Ammermüller var imidlertid innblandet i en rekke episoder, og han kjørte til slutt inn til en tiendeplass.

– Det er klart at en femteplass ikke er det resultatet jeg ønsket meg, men jeg tok inn en del på Ammermüller. Poengmessig var med andre ord helgen bra, sier Olsen.

Poengene fra helgens løp gjorde også at Dennis sikret seg tittelen som beste førsteårsfører.

– Det er absolutt deilig å ha sikret seg den. Det var et mål jeg og Porsche hadde før sesongen, og nå kan jeg gi absolutt alt i de to siste løpene for å kjempe om sammenlagtseieren, sier han.

Etter helgens løp har Ammermüller 157 poeng, mens Dennis har 154 poeng. Tredjemann i mesterskapet, Matt Campbell, har 111 poeng og kan dermed ikke utfordre de to ettersom seier gir 20 poeng.

De to siste løpene i Porsche Supercup går av stabelen i Mexico siste helgen i oktober. Før den tid skal imidlertid Dennis kjøre de seks siste løpene i den tyske Porsche Carrera Cup-en – hvor de to første kjøres på Nürburgring allerede kommende helg. I dette mesterskapet leder Olsen med 31 poeng foran Nick Yelloly sammenlagt.

– I den tyske serien har jeg et godt utgangspunkt, så til helgen skal jeg gjøre alt for å komme i mål med et best mulig resultat, sier Olsen.