Dennis Olsen sikret rookie-mesterskapet

Dennis Olsen (N) Rookie Champion Porsche Carrera Cup Deutschland - 07 Nürburgring 2016

Etter helgens løp i den tyske Porsche Carrera Cup-en, er Dennis Olsen fra Våler i Østfold beste førsteårsfører i det knallharde mesterskapet.

Dennis Olsen har levert jevnt over gode resultater gjennom hele sesongen i den tyske Porsche Carrera Cup-en. Det betalte seg da han kunne feire plasseringen som beste føreårsfører allerede to løp før sesongslutt.

– Det er deilig å få det på plass. Da slipper jeg å tenke på det i de to siste løpene, sier Dennis.

Selv om Dennis sikret rookie-mesterskapet i helgen, er han ikke strålende fornøyd med resultatene i løpet av helgen. To syvendeplasser ble resultatet etter en ekstremt tett kvalifisering sørget for at Dennis måtte starte et stykke bak i feltet.

– Det skilte 7 hundredeler fra første startspor til mitt syvende, og det er selvfølgelig en litt kjedelig følelse. Samtidig viser det at mesterskapet er veldig bra, forteller Olsen.

I lørdagens løp ble Dennis presset av Sven Müller, men holdt unna og beholdt syvendeplassen. Tyskeren hadde da kjørt seg opp fra 16. og siste startposisjon etter å ha blitt flyttet ned på grunn av en for lett bil i kvalifiseringen. I søndagens løp fikk Dennis en god start og kapret tidlig et par plasser, men ble etterhvert nødt til å gi dem fra seg igjen.

– Vi hadde litt problemer som gjorde at vi ikke klarte å henge med etterhvert. Løpet på søndagen startet veldig bra, men etter ti runder fungerte ikke dekkene lenger, sier Dennis.

Resultatmessig er ikke østfoldingen fornøyd med helgen, men tar med seg det positive inn mot sesongavslutningen.

– Jeg er skuffet over plasseringene, og det er kjedelig når man leverer såpass godt uten å få skikkelig betalt for det. Vi fikk imidlertid med oss mesterskapspoeng til både meg og teamet. Det er uansett det viktigste, sier Dennis.

Unggutten ligger nå, med 200 poeng, på en tredjeplass i sammenlagtmesterskapet bak Christian Engelhart (227 poeng) og Sven Müller (239 poeng). Blant førsteårsførerne sikret Dennis i helgen en ledelse på hele 64 poeng ned til nestemann, og dermed kan han ikke bli tatt igjen.

Siste løp i den tyske serien kjøres på Hockenheim i midten av oktober.