Dennis Olsen til topps på Nürburgring

Dennis Olsen (N) Porsche Carrera Cup Deutschland - 06 Zandvoort 2016

Porsche Junior Dennis Olsen gjorde denne helgen en gjesteopptreden i det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring. Det endte med seier.

Dennis Olsen satser i år først og fremst på Porshce Carrera Cup Deutschland, hvor han så langt ligger på en tredjeplass sammenlagt, og i en klar ledelse blant førsteårsførerne. Som en av fire juniorførere fra Porsche får imidlertid Dennis flere oppdrag, og derfor har han også deltatt i løp både i Porsche Supercup og GT3 Challenge Middle East. Et annet viktig mesterskap for Porsche er langdistansemesterskapet VLN, som avholder alle sine løp på verdens lengste racerbane, den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife.

– For å kunne få kjøre de raskeste bilene i VLN må man ha en såkalt A-lisens, og for å få den må man fullføre minst to løp i noen av de langsommere klassene. På lørdag klarte jeg å fullføre mitt andre løp, og dermed er A-lisensen i boks og det gjør at jeg nå har muligheten til å kjøre mer i VLN fremover, forteller Dennis Olsen.

Ikke bare klarte Dennis Olsen å fullføre lørdagens 4-timersløp sammen med teamkamerat Dominik Schöning – duoen gikk også helt til topps i klasse V5 med sin Porsche Cayman. Dennis dominerte forøvrig klassen, og kjørte også inn til bestetid i kvalifiseringen og en soleklar bestetid i klassen under løpet.

– Det var et morsomt løp, hvor jeg fikk kjørt svært mye. Nürburgring Nordschleife er en lang bane som det tar tid å lære seg godt, men nå har jeg fått mange runder her i løpet av sommeren. Målet denne helgen var kun å fullføre for å sikre lisensen, så jeg tok det egentlig rolig. Likevel var tempoet godt nok til å vinne, forklarer Olsen.

Neste på programmet for Dennis Olsen nå er de to siste løpshelgene i den tyske Porsche Cup’en. Det første går på Nürburgring den 10. og 11. september, men da er det kun Grand Prix-banen på Nürburgring – og ikke Nordschleife – det kjøres på. Så følger finalehelgen den 15. og 16. oktober på Hockenheim.