Dennis Olsen tysk mester

d_olsen_tysk.jpgDennis Olsen ble i helgen tysk mester i gokart da han vant avslutningsløpet i Kerpen. Dermed havnet han i et meget celebert selskap. Formel 1-stjernene Michael Schumacher, Robert Kubica og dagens verdensmester Sebastian Vettel er alle tidligere tyske mestere i gokart.

Foran helgens løp var fasiten klar for Dennis Olsen. Hvis nederlandske Kim Oomen vant, måtte ikke Dennis bli dårligere enn nummer to. Dennis kjørte inn til fjerdetid i kvalifiseringen og tok en første- og en fjerdeplass i de innledende omgangene. Med de resultatene startet han først i prefinalen, og ledet denne til siste runde. Kim Oomen tok andreplassen, mens Dennis tok tredje.

Tett finale
I selve finalen satte Dennis og Kim opp et forrykende tempo, og fulgte hverandre som skygger gjennom samtlige runder. Dennis holdet seg i tet, men i mål skilte det kun ett tidels sekund mellom dem, mens det ned til tredjeplass var 12, 7 sekunder.

Dermed kan Dennis smykke seg med tittelen tysk mester, etter å ha vunnet tre av rundene. I 1987 gjorde Michael Schumacher det samme. I 1999 Robert Kubica og i 2001 Sebastian Vettel, som i dag ble verdensmester i Formel 1 for andre gang.

– Jeg er så utrolig glad for å vinne det tyske mesterskapet, etter å ha vært litt uheldig den siste tiden. Dette er plasteret på såret for årets EM-tittel som gikk i vasken. Det var en deilig følelse å krysse målstreken som førstemann, så nå skal jeg smile hele veien hjem til Norge, sier Dennis Olsen, og legger til:

– Og vinne denne serien blir viktig for meg senere i karrieren når alt skal telles opp. Jeg må takke mamma og mappa som stiller opp 150% for meg hele tiden. Uten dem hadde jeg aldri klart det. Tommy Jacobsen som er min faste mekaniker og Energy-teamet gjør en helt utrolig innsats og jeg er veldig takknemmelig, sier en glad Dennis.

Flott sesong
Selv om 15-åringen fra Våler var skuffet etter VM og EM, som han dessverre ikke lykkes i, bør han så absolutt være fornøyd med sesongen 2011. Her er høydepunktene fra en lang sesong:
– Norgesmester for tredje gang.
– 1. plass wintercup 2011
– 1. plass Viking Trophy 2011
– 1. plass WSK Euro series i La Conca 2011
– 3. plass sammenlagt i WSK Euroseries 2011
– North European Champion 2011
– Nominert til årets Bilsporttalent 2011.
– German Champion 2011

– At Dennis ble tysk mester understreker min tro på at Dennis kan nå helt til topps. Han har et medfødt talent som er under utvikling, og reiser verden rundt å vinner løp. Så dette er ingen overraskelse. Vi jobber tett sammen og holder oss til planen om at han også neste år skal kjøre gokart, for å utvikle seg videre, sier Harald Hyusman.

Race of Champions
Dette ble Dennis siste løp i klasse KF3. Nå tar han steget opp i KF2, og neste løp blir allerede om 14 dager i Garda (20.-23.10). Deretter skal han kjøre WSK Final i Ortona (27.-30.oktober), før sesongen avsluttes i Las Vegas 19. november.

Men, Dennis Olsen fikk flere overaskelser denne uken. Som en av verdens ti beste gokartkjørere er han nominert av det franske bilsportforbundet til å delta i «Race of Champions». Der skal han kjøre gokart mot hele verdenseliten i motorsport. De aller beste fra F1, rally, endurance, Indy Car, Super GT, GP2, Renault 3,5 stiller i Paris den 10.-11. desember. Dennis gleder seg til å møte disse verdensstjernene og synes det er en stor ære å bli nominert. Dette løpet blir verdens første gokart løp hvor det skal kjøres med miljøvennlige elektriske motorer.

I januar skal han delta på premieutdelingen til FIA, hvor blant annet verdensmestertitler i F1 og rally skal deles ut. Dennis mottar der sin pris for seieren i Viking Trophy. Den 9. november kl 20.15 sender også NRK1 et program hvor de har fulgt Dennis gjennom hans karriere.