Dennis Olsen uheldig i Belgia

dennis_olsen_2010_b.jpg– Jeg gir ikke opp, for resultatene kommer. Det sier 14-årige Dennis Olsen etter helgens løp i WSK-serien i Gent, Belgia. For lykken smiler ikke akkurat til unggutten for tiden.

Dennis var best i kvalifiseringen, av 93 deltakere. Men i de innledende heatene skulle problemene igjen dominere, og når finalen skulle kjøres var det uten Dennis.

Forrige helg klarte han etter mye trøbbel å kvalifisere seg til EM i klassen KF3 i sin Energy gokart. Derfor håpet han på litt mindre problemer under helgens løp i Belgia, men den gang ei.

Det begynte bra, for allerede fredag slo Dennis 93 konkurrenter og vant kvalifiseringen. Dermed hadde han det beste startsporet i det første løpet. Men på «masterrunden» før start fikk han problemer med gasswiren og måtte stoppe for å fikse denne. Da kom han sist ut, men kjørte seg fram til den tredje beste tiden, før han måtte bryte.

I det andre heat ledet han de to første rundene, men falt ned til fjerdeplass, før han igjen kjørte seg opp en plassering. Så, rett før mål ble han påkjørt bakfra, men klarte å ta seg av åttendeplassen. Senere ble han utelukket fra dette heatet, da arrangørene mente han hadde passert en konkurrent i gulflaggsone. Ingen andre så denne episoden.

I det tredje heatet falt han ned til en 11. plass etter igjen å ha blitt sendt. Så var han igjen best under søndagens warm up, for han endelig kunne passere målstreken som nummer tre i det siste heat. Men, disse plasseringen holdt ikke til finalekjøring for Dennis.

– Det går greit nå, men det var jo litt kjipt å ikke komme til finalene, når jeg hadde den beste tiden av alle, sier Dennis Olsen, som fort ristet vekk skuffelsen.

– Dette blir litt som å spille lotto, sier pappa Roy Espen Olsen. – Dennis prøver selv å være gentlemann på banen, mens han stadig vekk blir påkjørt av yngre konkurrenter som ikke har den innstillingen. Da blir det litt rallycross-tendenser, sier han.

Neste helg kjører Dennis det tyske mesterskapet på gokart-banen som selveste Michael Schumacher eier, i Kerpen.

– Det blir kjempegøy, sier Dennis Olsen.