Dennis Olsen utklasset konkurrentene

Dennis Olsen (21) tidenes første nordmann på toppen av pallen i legendariske Porsche Supercup.

Olsen har kjempet i toppen i Porsche Supercup hele sesongen, men den første seieren har latt vente på seg – helt til søndag formiddag. Da kjørte han inn til en overlegen seier på Silverstone-banen i England. 

– Det å stå øverst på pallen og høre den norske nasjonalsangen foran alle tilskuerne på Silverstone er det desidert største jeg har opplevd i min karriere så langt. Dette er noe jeg har jobbet ekstremt hardt for, og da er det en ekstremt god følelse når alt klaffer, sier en ekstatisk Dennis etter løpet.

Allerede på lørdagens kvalifisering viste Dennis at han hadde tempoet inne, og han kjørte inn til pole posistion et drøyt tiendels sekund foran nestemann. I løpet var det aldri noen tvil om hvem som var raskest, og ingen klarte å nærme seg Olsen i løpet av de 13 rundene løpet varte. Da han kjørte forbi målflagget var han hele to sekunder foran sammenlagtlederen Michael Ammermüller. Tredjeplassen gikk til Dylan Pereira.

– Bilen har fungert helt perfekt hele helgen, og teamet har vært fantastiske. Jeg følte hele veien at jeg hadde full kontroll og kunne dermed kjøre mitt eget løp i front uten å stresse, forteller Dennis.

Med seieren i lomma er Olsen også historisk – som den første nordmannen som har stått øverst på pallen i det tradisjonsrike mesterskapet. Får han det som han vil blir det imidlertid langt fra siste gang.

– Jeg har lenge følt at jeg har tempoet inne, men det har ikke klaffet hundre prosent tidligere i sesongen. Nå har jeg brutt den barrieren, og målet er å ta flere seiere i de fire løpene som gjenstår, sier Olsen. 

Olsen ligger på andreplass i sammendraget 12 poeng bak Ammermüller og har en klar ledelse i rookie-mesterskapet for førsteårsførere. Neste løp i Porsche Supercup går av stabelen på Hungaroring utenfor Budapest siste helgen i juli.