Dennis Olsen vant EM-kvalifisering i gokart

dennis-action-bakfra.jpgUnder helgens EM-kvalifisering på PF International utenfor Nottingham, gjorde  Dennis Olsen (15) kort prosess med 74 deltakere fra hele Europa og vant hele kvalifiseringen. Dermed er har klar for EM som kjøres i Zuera i Spania 24. juli.

Vålergutten hadde bestemt seg for å være godt forberedt til dette løpet og var på plass i påskeuka for å teste banen. På den første treningen torsdag var Dennis tredje raskest og var jevnt med i toppen under testene. Og det skulle vise seg at Dennis skulle matche mange av de beste førerne i denne kvalifiseringen, som var fra England og som hadde fått forberedt seg godt.

I det første heat lørdag kjørte Dennis inn til en flott andreplass, kun slått av lokalføreren Callan O`keeffe. Det andre heatet vant Dennis foran danske Nicklas Nielsen. Max Verstappen fra Nederland vant det tredje heatet, med Dennis på en trygg andreplass. Dermed var EM-billetten sikret før søndagens siste heat og finale.

I heatet søndag lå Dennis på en tredjeplass da han misset på en forbikjøring å måtte ut på gresset. Missen gjorde at han ramlet ned til en 18 plass. Etter god opphenting endte han som nr 14 i mål og satte samtidig beste rundetid.

I selve finalen på 24 runder kom han ut som femtemann, men var raskt oppe på fjerdeplass. Etter ti runder hadde han hentet inn mye av forspranget og gikk opp på tredje. På de neste rundene knep han seg stadig nærmere de to i tet. Etter 19 runder gikk så Dennis opp på andreplass, før han to runder før mål tok ledelsen og vant hele finalen.

En av Dennis hardeste motstander i KF3, Max Verstappen kjørte regelrett over Scott Hanson som lå på andreplass og de begge måtte bryte. Dermed ble seierspallen helnordisk, med danske Lasse Sørensen på andre og finske Aatu Moilanen på tredjeplass.

– Dette var skikkelig gøy. Hele teamet og vi er kjempefornøyd med kjøringen til Dennis denne helgen, sier pappa Roy Espen Olsen.

Med seieren i dag er Dennis blant favorittene når EM kjøres 24 juli. Men før det skal Dennis til Val Vibrata i Italia for å forsvare andreplassen han har sammenlagt i World Series Karting. 18. juni kjører han på Rudskogen, før han skal forsvare NM-gullet på Elverum 2. juli.