Dennis Olsen vant i Italia

dennis2-11.jpgDennis Olsen fra Våler fortsetter og levere topp resultater i internasjonale gokart-løp. Søndag stakk han av med seieren i vintercupen på Lonatabanen i Garda i Italia. Dette er et av sesongens største løp, der de fleste teamene er på plass, og Dennis var best av 109 deltakere.

Dennis som denne sesongen samarbeider med Adapta Motorsport her hjemme, gjorde altså det motsatte av hva helgens sensasjonsmann i samme team, Mats Østberg gjorde. For mens Mats kjørte sitt livs løp i Rally Sweden, med minusgrader nærmere de 30 blå, satte Dennis Olsen, som blir 15 år i år, kursen mot varmere strøk.

Der leverte han igjen resultater av ypperste merke. Akkurat som han gjorde høsten i fjor. Han kjørte inn til femteplass i kvalifiseringen, før han vant det første innledende heatet. Så fulgte han opp med en andreplass og to fjerdeplasser.

Dennis tok også føringen i prefinalen, og ledet denne lenge. Men han slapp seg av taktiske grunner ned til en andreplass, da dette ville gi et bedre startspor i finalen. For det er ikke slik at det man kaller det beste startsporet, bestandig er det beste.

Det skulle vise seg å være et klokt trekk, for Dennis tok føringen i finalen og vant denne 3,5 sekunder foran Max Verstappen, sønn av tidligere Formel 1-kjører Jos Verstappen. Dennis kunne også notere seg for beste rundetid både lørdag og søndag.

– Dennis og hele teamet er storfornøyde med denne sesongpremieren. Nå beviste han at han allerede har tempoet inne, og helgen blir jo spesielt bra, når Mats leverer som han gjorde i Sverige. Detter er bare kjempemoro, sier pappa Roy Espen Olsen.