Dennis Olsen vant i Tysk Mesterskap.

dennis-i-kerpen-2012_n.jpgDennis Olsen viste nok en gang at han tilhører eliten i gokart, da han vant den første finalen i det Tyske Mesterskapet på Michael Schumachers hjemmebane Kerpen.

I fjor vant han det Tyske Mesterskapet i klasse KF3. I år har han gått opp en klasse og viser igjen at han er en sterk utfordrer til tittelen German Champion. Løpet ble kjørt på Michael Schumachers hjemmebane Kerpen, og som forrige helg i Napoli var været noe ustabilt.

– Vi fikk egentlig lite utbytte av treningen på fredag da det var tørt og vått om hverandre. Jeg har kjørt banen noen ganger tidligere så vi satset på at vi kunne finne ut av det underveis i løpet, sier Dennis.

Lørdag formiddag kvalifiserte han seg til 6. plass i sin gruppe, men siden den andre gruppen fikk regn, ble det fletting og 11 totalt. I det 1. innledende heatet lå han lenge i ledelse, men kom inn på en god 2 plass. I det 2. innledende heatet bommet de litt på lufttrykket og kjørte inn til 5. plass som gav tredje startspor i finale 1.

Med tredje startspor i Finale 1 tok han ledelsen allerede i første runde og kunne kjøre først i mål og ta årets første seier.

I finale nr 2 skulle det vise seg at marginene ikke var på hans side. Dennis ledet løpet, men ble påkjørt på den femte runden og måtte bryte med knust radiator og vraket gokart.

– Jeg hadde en konkurrent bak meg som var litt vel overivrig. I en venstresving kom han dundrende inn i meg bakfra og skrotet rett og slett hele karten min. Radiatoren knuste slik at jeg mistet vannet og måtte bryte. Gokarten ble også rammeskeiv, så den er bare å kaste nå. Egentlig en ganske meningsløs påkjørsel da vi to hadde en veldig god ledelse til resten av feltet og kunne avgjort dette på en annen måte, sier en litt skuffet Dennis.

Neste løp for talentet fra KNA Varna blir WSK Euro den 2. – 6. mai i Frankrike.