Dennis Olsen vant i Tyskland

dennis_olsen_juni-2010.jpg– Det var utrolig deilig å få denne oppturen, sier en stolt og glad Dennis Olsen. Med sin Energy kart satte 14-åringen fra KNA Varna 40 konkurrenter fra hele Europa på plass og vant den tredje runden i det tyske mesterskapet i gokart på Wackersdorf i klassen KF3.

Og han har grunn til å smile. For det har ikke helt gått som Dennis hadde håpet den siste tiden. Senest forrige helg under «Viking Trophy» i Sverige, hvor det etter en heatseier, bare ble en 15. plass i selve finalen.

Det begynte bra i Wackersdorf lørdag. Men, da Dennis sin gruppe kjørte kvalifisering var banen våt, mens den andre puljen fikk tørr bane. Likevel presterte Dennis en 11. plass. Selve heatene ble kjørt på slicksdekk, men småregn hele tiden gjorde banen glatt.

I det første heatet lørdag kjørte Dennis inn til sjetteplass, mens han etter meget god kjøring vant det andre heatet. Dermed hadde han vist muskler allerede før finalene søndag. I prefinalen kjørte han igjen godt, og ble nummer tre. Og i selve finalen satte han samtlige konkurrenter på plass, og kjørte over mål som som seierherre.

Dermed står han etter tre av fem runder i dette mesterskapet bokført med en seier, en tredje- og en 20. plass.

– Dette var jo et strålende resultat, Dennis. Men, hvorfor kjører du så mye bedre her, enn i Sverige forrige helg?

– Det vet jeg vel egentlig ikke. Men jeg følte at jeg fikk til denne banen mye bedre, så noe ligger vel der. Uansett var det veldig godt å få denne oppturen, ikke bare nedturer som det har vært mange av den siste tiden.

Hvordan han ligger an sammenlagt etter tre runder vet han ikke, da sammenlagtlisten ikke var klar da han forlot banen. Men, at Dennis er blant de beste i KF3 skulle være sikkert etter seier og tredjeplass. Og det gjenstår to løp i det tyske mesterskapet.

Neste helg er det NM på Rudskogen, og der stiller Dennis.

– Jeg har bare trent i Norge hittil i år, så hvordan jeg ligger an i forhold til konkurrentene vet jeg ikke. Men det skal bli spennende, sier en optimistisk og glad Dennis Olsen.