Dennis Olsen vant WSK-finalen

dennis_okt2_11.jpgHan slutter ikke å imponere, 15-årige Dennis Olsen . I sitt andre kartløp i ny klasse og på en bane han aldri tidligere har kjørt på, vant han både prefinalen og selve finalen under WSK Final Cup i Ortona i Italia.

– Dette var bare helt rått, og jeg er utrolig stolt og kjempefornøyd med kjøringen min her, sier en glad Dennis Olsen etter løpet.

World Series Karting har flere serier, blant annet Euro-series og Masters. Final Cup er avslutningen på alle disse, og i KF2 som er den nye klassen til Dennis stilte det 48 deltakere. Dennis tok en tredjeplass i Euroseries, der han hadde et brutt løp. I Masters hadde han to brutte løp og havnet på fjerdeplass totalt.

Så med seieren i WSK Final Cup kan man trygt si at Dennis var best når det gjaldt som mest. Og han satte virkelig spor etter seg i Ortona. Han vant kvalifiseringen. Så kjørte han inn til to andre- og en tredjeplass i de innledende heatene, og hadde beste rundetid i alle tre.

Så fortsatte han med å være best under «warm up». I prefinalen startet han på fjerdeplass, men vant med nesten ett sekund til konkurrentene. I finalen gjorde han som han ville og krysset mållinjen 1.9 sek. foran Tomi Dragaen fra Romania og Egor Orudshev fra Russland.

Neste løp for Dennis blir sesongavslutningen i Las Vegas 19. november. Den 10. og 11. desember skal han til Paris og delta i ERDF Masters Kart. Der skal han ikke bare møte konkurrenter fra gokart-miljøet. Tre blad godt kjente Sébastien er også klare for dette showet, Sébastien Bourdais, kjent fra IndyCar og LeMans series, og begge Citroëns fabrikk-kjørere i rally Sébastien Loeb og Sébastien Ogier