Dennis Olsen viste muskler i EM

d_olsen.jpgSelv om det ikke ble noen topplassering, har 13 år gamle Dennis Olsen all grunn til å være fornøyd med sin deltakelse i gokart-EM i Spania . Både i prefinalen og selve finalen ble han kjørt av banen fra gode posisjoner. Det ble til slutt en 26. plass blant 86 startende.

Dennis Olsen fra Våler i Østfold, må fortsatt regnes som førstereisgutt i KF3, da dette bare var hans åttende løp i klassen. I europamesterskapet som gikk i Zuera i Spania, skulle han måle krefter med 86 andre kjørere, som har deltatt i denne klassen både to og tre år.

13-åringen som her hjemme kjører for RM Motorsport, viste da også muskler ved å kjøre inn til tredje-, fjerde, sjette og tiendetid i de innledende omgangene. Før «varm-up» var sågar Dennis rasket av alle.

I prefinalen startet Dennis fra syvende startspor, og kjørte seg raskt opp til teten med fjerdeplass. Han hadde god luke bakover, men plutselig kom det en konkurrent og regelrett kjørte Dennis av banen.

Dermed ble det en beskjeden startposisjon i selve finalen. Igjen skulle imidlertid Dennis vise sitt talent, og fra det 30. startspor kjørte han seg elegant opp til 11. plass. Og da han var i ferd med å forsere nok en fører, kom de litt for nær hverdandre og hektet. Igjen måtte Dennis av banen, men kjørte over mål til 26. plass.

– Vi egentlig kjempefornøyd, og må bare ta med oss alt det postive vi har opplevd her nede. Dennis har tross alt konkurrert mot kjørere som har masse erfaring, sier pappa Roy Espen Olsen, og han fortsetter:

– Nå var vi så heldige å få hjelp av det engelske teamet Ricki Flynn Motorsport. Det er et kjempebra team, og vi har lært utrolig mye av dem denne helgen. Denne klassen kan Dennis nå kjøre tre år fremover, så vi har mye å gå på, sier Olsen.