Dennis Olsen viste muskler i ny klasse

dennis_okt_11.jpgGokart-talentet Dennis Olsen fra Våler, avsluttet for fjorten dager siden sin karriere i klassen KF3, ved å bli tysk mester. Denne helgen startet han i ny klasse, KF2, under Bridgestone Cup i Garna i Italia. Det ble en femteplass i finalen.

Nå er ikke forskjellen på KF3 og KF2 de aller største, men store nok til at Dennis innsats i Garna vekker oppsikt. En av forskjellene er at KF3 har turtallsperre på 4000 omdr., mens KF2 har på 5000. Men den største forskjellen er at i KF3 hadde Dennis bare brems på bakhjulene med pedal. I KF2 har han den samme bakbremsen, men i tillegg en håndbrems på forhjulene.

– Med håndbrems på forhjulene kan du bremse senere og nærmest stupe inn i svingene, og enda klare å kjøre forbi, sier pappa Roy Espen Olsen. En annen fordel er at det i denne klassen er fritt forgasservalg, så det blir mer i velge i. Samtidig kjører denne klassen på mykere dekk, så nå må guttungen lære seg knepet med å spare dekkene, sier Roy Espen.

Selv med disse utfordringene kjørte Dennis inn til tredjetid under kvalifiseringen, før han tok en andre- og tredjeplass i de innledende heatene. I prefinalen ble det fjerdeplass, mens det ble femteplass i selve finalen. Vant løpet gjorde Nicolai Möller Madsen fra Danmark. Han ble europamester i denne klassen i fjor.

– Dennis har farten inne, så nå er det bare erfaringen i klassen som mangler, sier Roy Espen Olsen.

Og allerede neste helg får Dennis muligheten til å vise muskler igjen. Da kjører han finaleavslutningen i årets WSK-mesterskap.