Dennis Olsen viste muskler i World Cup

dennis1-10.jpgNok en gang har 14-åringen Dennis Olsen bevist at han er blant verdens beste i gokart-sporten. Under helgens World Cup i klassen KF3 i Braga i Portugal, var unggutten blant de beste av 84 deltakere, helt til han ble påkjørt i prefinalen og måtte bryte.

Det så meget lovende ut for en topp-plassering til Våler-gutten denne helgen. Allerede fredag ble han fjerdemann av 84 deltakere under treningen. Lørdag ble han syvendemann i kvalfiseringen, før han slo til med en tredjeplass i den første omgangen. I de to neste omgangene kjørte Dennis elegant inn til andreplass, mens det ble fjerdeplass i den fjerde omgangen søndag.

I prefinalen startet han på tredjeplass, men falt ned til fjerde før han igjen kjørte seg opp til tredjeplass. Da snurret Max Verstappen foran Dennis, noe som medførte at Dennis blir påkjørt bakfra og havner langt bak i feltet. Fire runder før mål kjører han skuffet inn i depoet med sprekt felg, punktert bakhjul og vond nakke.

Dennis måtte da starte på 28. plass i selve finalen. Der presterte han flere bestetids-runder og kjørte seg opp til en 15. plass, før et sammenstøt med en konkurrent sendte Dennis ut i sandfella. Dermed ble det 25. plass, men han fikk også den nest beste rundetiden, fem hundredels sekund bak vinneren, Alexander Albon fra England.

– Dette var virkelig synd, og nå skulle vi gjerne hatt et løp uten uhell. For det er ikke tvil om at uhellet i prefinalen ødela for en topplassering denne helgen, sier en noe skuffet pappa, Roy Espen Olsen.

Göteborgs stora pris
Tre andre gokartkjørere i RM Motorsport tok turen til Sverige og det prestisjefylte løpet «Göteborgs stora pris» lørdag. Der ble Martin Ellegård best av alle under kvalifiseringen, mens han fikk andreplass under tidkjøringen. Martin og Kenneth Vik Gulbrandsen tok også hver sin niendeplass i de innledende omgangene, mens Cedrik Vonn Skåre ble best i finalen med en sjetteplass. Martin tok 10., mens Kenneth tok 12. plassen.