Dennis Olsen til Zandvoort

D_Olsen_16_04_4
Dennis Olsen skal denne helgen kjøre årets 11. og 12. runde av den tyske Porsche Carrera Cup på Zandvoort i Nederland.

Selv om Porsche Carrera Cup Deutschland er et tysk mesterskap kjøres to av løpshelgene utenfor Tyskland, og denne helgen er det nederlandske Zandvoort ved kysten utenfor Amsterdam som er vertskap for de to løpene. Som vanlig er den tyske Porsche Cup’en support-race til DTM.

Porsches juniorfører Dennis Olsen har hatt en fantastisk start på årets sesong, og etter 10 av 16 runder ligger han på en tredjeplass i mesterskapet, kun ni poeng bak Christian Engelhart.

– Årets sesong har egentlig gått over all forventning. Jeg har stort sett vært på pallen, og jeg kommer nærmere og nærmere sammenlagtleder Sven Müller tempomessig. I det siste løpet på Norisring nærmet jeg meg Müller mot slutten av løpet.

Sven Müller kjemper også helt i toppen av Porsche Supercup, hvor det stort sett er de tre andre juniorførerne til Porsche, Müller, Matteo Cairoli og Matthieu Jaminet, som er i toppen. Dennis er den fjerde og siste juniorføreren, og planen er at også Team Norway-føreren skal kjøre Porsche Supercup i 2017.

– Jeg håper det blir Supercup til neste år, og det er inspirerende å se at de andre juniorførerne gjør det så bra. Samt at jeg er ganske jevn med Müller i det tyske mesterskapet. Men nå har jeg fullt fokus på å fullføre årets tyske mesterskap så bra som mulig. Det kan være mulig å rykke opp til en andreplass sammenlagt. Jeg har kjørt på Zandvoort tidligere, men aldri med Porsche. Jeg gleder meg til helgen, sier Dennis Olsen.

Helgens første løp går lørdag klokken 13.00, mens det andre løpet går søndag 08.25. Begge løpene kan sees direkte på www.porsche.de/carreracup