Dennis på 3 plass – belønnet med test

Formido Finaleraces
Dennis Olsen avsluttet sterkt i årets siste løp og sikret seg en sammenlagt tredjeplass i NEC Mesterskapet for Formel Renault 2.0. Den målbeviste 17 åringen er den eneste av de 50 førerne som har fullført alle løpene med poeng. Helgens løp i Zandvoort skulle vise seg å bli en thriller av de sjeldne hvor poengfordeling, værforhold og taktikk kunne gjøre store utslag. Ingen ting var avgjort før siste meter var kjørt og utrolig nok viste Dennis nok igjen hvilken kapasitet han har som fører.

 

Fem førere sloss knallhardt om de aller gjeveste medaljene og Dennis var den eneste nykommeren blant rutinerte førere som kjempet om medaljene. Det skulle kjøres tre løp før det hele var avgjort. Under fredagens trening var Dennis blant de tre raskeste i øsende regnvær. Lørdag morgen ga regnet seg og kvalifiseringen som var delt i to grupper ble kjørt på opptørkende bane.

 

– Jeg var i den første gruppen og måtte kjøre på en bane som ble raskere for hver eneste runde vi kjørte. Jeg pushet hardt fra start da jeg visste at det var stor sjanse for rødflagg på den glatte banen. Åtte minutter og halvveis inn i kvalifiseringen ledet jeg da en bil kjørte av banen og rødflagget kom ut. Da vi kom ut på banen var det fire minutter igjen som ga oss to runder å gjøre det på. I den aller siste runden lå jeg an til en ny bestetid men måtte bremse og styre unna en bil som snurret rett foran meg og ramlet ned til en fjerdeplass – sier Dennis

 

Dennis hadde en meget sterk andre bestetid og la seg på 2. plass. Gruppe to i kvalifiseringen fikk tørrere bane og de to gruppene ble derfor flettet som ga Dennis startspor 8 i første race og startspor 4 i det andre løpet. Siden resultatet av Race 1 skulle avgjøre startposisjonen i Race 3 måtte teamet ta noen strategiske valg.

 

– Resultatet i det første racet på lørdag skulle avgjøre startposisjonen i race 3 på søndag. De seks første på listen blir snudd opp ned slik at en sjetteplass i race 1 ville gi pole position i race 3. Jeg startet åtte og kjørte kontrollert inn til en sjetteplass og sikret dermed pole position i race 3. Dette ga meg unike sjanser i mesterskapet – sier Dennis.

 

Var sikker på en sammenlagt andre plass i mesterskapet.

 

Med gode poeng i første løp og pole position i det tredje løpet startet han fra fjerde startspor i race 2. Jack Aitken var bak Dennis da det var to svinger igjen. Jack som lå på en sammenlagt andreplass i mesterskapet og var truet av Dennis tok en råsjangs og kjørte forbi på gult flagg. Dette ville gi Jack Aitken en tidsstraff på 30 sekunder og plassert Dennis på en andreplass i Mesterskapet.

 

– Jeg skjønte straks at forbikjøringen på gult flagg ville bety at jeg rykket opp til en sammenlagt andreplass i Mesterskapet. Jeg gledet meg stort til å kunne avslutte det siste racet fra pole position. Teamet var raskt på radioen og konstaterte at andreplassen var så godt som sikret. De gjorde løpsledelsen oppmerksom på forseelsen men dessverre for oss ble det aldri delt ut noen straff. Veldig synd for oss men vi hadde fortsatt muligheten i det aller siste racet søndag kveld.

 

Slik ble det aldri da uværet satte inn for fullt og løpsledelsen besluttet å avlyse det aller siste løpet. Dennis avsluttet året med en oppsiktsvekkende tredjeplass, årets rookie og den eneste av de 50 førerne i Mesterskapet som har fullført alle løp med poeng. Som en del av premien får Vålergutten en testdag i Formel Renault 3,5 som er klassen under F1.

 

– Jeg er uansett veldig fornøyd med å kunne avslutte sesongen på en tredjeplass blant førere med mange års erfaring. Det skulle selvfølgelig vært moro å kunne avgjort mesterskapet i siste løp men sånn det utviklet seg kunne vi ikke gjort det bedre en dette. EVEN Management har sammen med Junior Team Norway gitt meg alle muligheter for en sterk utvikling og jeg er veldig takknemmelig for at de gir meg denne sjansen – sier en fornøyd Dennis.

 

EVEN Management står bak en bred satsing på unge talenter og har flere gode førere i sin stall. Andreas Mikkelsen, Esapekka Lappi, Ole Christian Veiby og Pontus Tidemand kjører rally mens Dennis kjører formelbil. Roy Snellingen er sportslig ansvarlig i EVEN Management og er meget imponert over debutsesongen i Formelbil.

 

– Det var få som trodde på vår målsetting om en tredjeplass i et mesterskap for nykommeren, blant de langt mer rutinerte førerne. Vi satte skyhøye mål og han har virkelig bevist at alt er mulig. Han er en hardtarbeidende og målrettet ung gutt og har vist en veldig bra progresjon i sitt første år som formelbilfører. Dette lover godt for fremtiden.

 

Josef Kaufmann eier og driver temaet Dennis kjører i. Han har tidligere jobbet med førere som Nico Hulkenberg og Sebastian Buemi og lar seg også imponere stort over Dennis.

 

– Dennis har unike egenskaper du skal lete lenge etter. Vi har hatt mange førere gjennom vårt system og det er ytterst få du virkelig får godfølelsen på. Dennis har hatt en enormt bra utvikling fra sesongstart og avslutter førsteåret med å kjøre raskere enn langt mer erfarende førere. Dette blir helt klart lagt merke til og vi gleder oss stort over hans prestasjoner.