Dennis på 3. plass i Formel Renault

D_Olsen_13_04_port
Dennis Olsen som i mange år har vært blant verdens beste gokartførere har nå byttet beite. Gokarten er erstattet med en fullblods formelbil med toppfart på og Dennis konkurrerer nå i klassen Formel Renault, NEC series.

Overgangen til formelbil er utfordrende på mange måter og det er satt i gang et stort apparat for at drømmen skal gå i oppfyllelse. Norges Bilsportforbund har i mange år vært med og bygget et godt grunnlag med sin talentsatsing. Gjennom EVEN Management og HNP Event har det vært jobbet knallhardt for å få alt på plass. Store budsjetter og forhandlinger med team har gitt Dennis muligheten til å kjøre Formel Renault hvor konkurransen er den beste man kan ønske seg av juniorklasser.

Jeg er bare så utrolig heldig som får denne muligheten til å kunne utvikle meg videre som fører etter alt vi har gjort i gokart. Dette er noe jeg har drømt om i mange år og forberedt meg godt for. Jeg lover å gi mitt aller beste hele veien og vet at dette blir veldig tøft. Forskjellen fra gokart er at det nå blir det veldig mye mindre kjøring og man skal kunne prestere fra første meter. Vi møter gode sjåfører, mange med flere års erfaring og det tar litt tid å lære seg alt. Det er NÅ det starter – sier Dennis.

D_Olsen_13_04 Ren
Formel Renault NEC series kjøres over 7 helger og 20 løp på kjente baner som Hockenheim. Nurburgring, Silverstone, SPA, Assen, Most og Zandvoort. Hittil har 41 førere kjørt NEC mesterskapet flere av dem fra høyere klasser.

Årets første løp gikk på Hockenheim den 6. og 7. april og samlet et rekordstort startfelt. Av de 40 bilene kjørte han inn til to 11. plasser og en 16. plass og ble 4 beste NEC fører.

I helgens løp på Nurburgring tok unggutten enda et steg nærmere og lå på 3 beste rundetid i kvalifiseringen før det ble avbrutt av rødflagg. Etter re-start hadde han kun èn runde å kunne sette en god tid på. Det så veldig lovende ut i sektor 1 med over 0,4 sekund bedre tid, men en litt for sen innbremsing i sektor 2 ødela muligheten for god startposisjon i begge finalene.

Absolutt bare min feil. Jeg hadde `en sjanse til å satse alt på et kort og ga alt jeg kunne for å sette en god tid. Det så bra ut men så gjorde jeg en liten feil som kostet meg dyrt.

Fra startspor 12 i det første løpet kjørte han seg inn til en god 7. plass. I det andre løpet startet han i spor 16 og kom i mål på en 12 plass. Siden mange av førerne i de to første løpene er gjesteførere fra andre formelbilklasser og ikke kjører hele serien, ligger han nå på en god 3 plass i NEC serien. Neste løp går på Silverstone den 1. og 2. juni.