Dennis på pallen i Napoli

d_olsen_2012.jpgEtter forrige løps kjedebrudd som ødela for en god plassering kunne Dennis denne gangen kjøre inn til en tredjeplass blant 75 av verdens beste kartførere i klasse KF2.

Allerede i kvalifiseringen gjorde han sine saker bra og hadde 2 beste tid av samtlige førere, kun slått av rutinerte og tidligere KF1 fører Felice Tiene. Tidsdifferansen var minimal og det skilte fattige 0,089 sek til pole position. Nederlandske Max Verstappen var 0,152 sek bak og kjørte inn til en 3 plass.
Det skulle vise seg at denne trioen skulle dominere resten av løpet gjennom de innledende heatene. Av de fem innledende heatene vant Tiene samtlige mens Verstappen hadde fire seiere og en 2 plass. Dennis vant tre av sine heat og to 2 plasser.

I prefinalen startet trioen med Tiene som master etterfulgt av Verstappen og Dennis på tredje. Verstappen gikk seirende ut av denne duellen med Tiene bak seg og Dennis på tredje. Bak lurte også andre outsidere så ingenting var avgjort.

– Vi manglet litt mye i prefinalen på nye dekk og må prøve å justere oss inn bedre om vi skal ha kjangs i finalen. Vi vet hvor skoen trykker og skal gjøre noen forandringer så får vi se om vi treffer. Dette skal nok bli en tøff finale sier Dennis etter prefinalen.

I finalen som gikk over 25km kunne han kjøre inn til en flott 3 plass mens Verstappen vant foran Tom Joyner. Tiene fikk motorhavari og måtte bryte løpet.

– Vi hadde ikke kjangs i finalen da vi ikke traff på justeringene men jeg er veldig godt fornøyd med 3 plassen allikevel. Vi skal finne ut av det og kommer derfor til å hoppe over løpet neste helg å prioritere testing i Belgia.

Neste løp for 15 åringen fra KNA Varna blir den siste helgen i mars på Castelletto.