Dennis tar del i F1 test på Silverstone

D_Olsen_13_juli
Junior Team Norway-føreren Dennis Olsen (17) fikk i 2011 sjansen av Red Bulls F1 team til å være med i deres Simulator Development Program. Denne muligheten har han utnyttet godt og går nå stegene for å bli Norges første F1 fører. Etter snart 2 års knallhardt arbeid hos F1 teamet, viser de han tilliten ved å invitere han til å lære under Young Driver Test på Silverstone neste uke.

 

Red Bull leder både fører og konstruktør mesterskapet og er på god vei til sin 4. tittel med Sebastian Vettel. Teamene har ikke lov til å teste mens sesongen pågår, men en gang i året får de lov til å teste 3 dager under Young Driver Test. Testen går på Silverstone i England og det har vært mye drama i forkant etter skandaleløpet på samme bane for snart 2 uker siden. Pirelli som er dekkleverandør til F1 sirkuset har hatt store problemer med dekk som eksploderer og FIA har åpnet for at teamenes faste førere også kan delta i testen.

 

Dennis skal få jobbe sammen med racing teamets ingeniører under den 3 dager lange testen og gleder seg til å oppleve F1 fra innsiden.

 

– Dette er helt rått. Jeg ble utrolig glad da de ringte å spurte om jeg ville være med dem å jobbe under testen. Jeg får være med ingeniørene som jobber med data og bestemmer justeringene på bilen. Det blir garantert lærerikt og en skikkelig boost for min karriere. Jeg har kjørt løp på banen selv og liker den godt. En dag skal det bli min tur til å kjøre også – sier Dennis.

 

Dennis har etter hvert blitt godt kjent hos Red Bull gjennom programmet han deltar i. Han er i snitt hver 14. dag på fabrikken i Milton Keynes for å kjøre simulator å trene fysisk. Han får også teknisk opplæring hos teamet som har hele 600 ansatte.

 

Vålergutten har i mange år vært en av verdens beste gokartførere og tok i år steget opp i formelbil og kjører nå i klassen Formel Renault. Som en av de yngste i NEC serien ligger han nå på en imponerende 3. plass av 30 biler etter at tre av syv løps helger er kjørt. Neste løp går på SPA i Belgia den 25 – 27. juli.

 

Det Norske selskapet EVEN Management står bak den solide satsingen og har stor tro på formelbil føreren.

 

– Det er ikke uten grunn at vi valgte å satse på Dennis. Han har gjennom flere år med sterke resultater vist at han kan nå hele veien opp. Han jobber målrettet og hardt hver eneste dag for å oppnå drømmen. Vi har en sterk sportslig organisasjon og jobber etter toppidrettens prinsipper. Vi trener og forbereder oss på linje med de beste i verden eller bedre og strever etter å ligge i forkant. Alle rapporter fra Red Bull forteller at vi har noe på gang. At han nå får muligheten til å være teamets ingeniører på test er enda en bekreftelse på at vi er på rett vei – sier Manager i EVEN Management Erik Veiby.