Dennis tok viktige poeng i Tsjekkia

D_Olsen_13_juli_2
Dennis Olsen (17) som kjører sin første sesong i Formel Renault 2.0 kjørte nok engang inn til viktige poeng før den siste og avgjørende runden NEC mesterskapet. Vålergutten er den eneste av de 50 førerne som har tatt poeng i samtlige løp og ligger på en tredjeplass før siste runde i oktober.

 

Det skal kjøres 17 løp fordelt på syv runder og kampen om mesterskapet blir ikke avgjort før den aller siste runden, 11 – 13. oktober i Zandvoort. Serieleder Matt Parry kunne avgjort serien denne helgen men bommet i alle løp og dro hjem poengløs. Jack Aitken ligger på en andre plass og Dennis følger på en tredje 12 poeng bak. På fjerdeplass følger Eurocup fører Pizzitola som også presser Dennis.

 

– Det kommer til å bli en knallhard kamp om plassene i den siste runden. Parry som leder må sikre seg poeng for å vinne mesterskapet. Aitken vil prøve seg men må også se opp for meg som ligger truende bak. Pizzitola ligger bare 15 poeng bak meg så det blir ikke rom for å safe noe i siste runde – sier Dennis.

 

Helgens løp i Tsjekkia gjestet flere av de aller beste førerne fra Eurocup. Oliver Rowland som leder Euroserien tok Pole Position mens Dennis kjørte inn til en sjette plass av de 35 førerne. Fra startspor seks tok han en grei start og kom seg fint ut av de to første svingene. Uheldigvis fikk føreren i bilen foran Dennis trykket på PIT Limiteren som reduserer hastigheten til 60Km/t ut på en langstrekke. I siste sekund klarte han å unngå kollisjon ved å svinge ut av banen men datt langt ned og kom i mål på en tiende plass.

 

– Det var synd at dette skjedde i det første løpet da resultatet av denne var avgjørende for startposisjonen min i det tredje løpet på søndag. Med reversert startgrid for de seks første bilene i mål hadde jeg kunnet kjørt trygt inn til en sjette plass og startet i pole position i det tredje løpet. Det var min strategi men ting forandrer seg raskt i dette gamet.

 

I race to startet han i syvende spor og kjempet hardt om plassene med rutinerte Euroseries førere før han kjørte i mål på en sjette plass og andre beste NEC fører.

 

– Race to er kanskje mitt beste løp så langt i karrieren. Jeg har hatt bedre plasseringer tidligere men i dette løpet fikk jeg bevist at jeg kan sloss med de beste førerne fra euroserien helt inn til mål. Noen førere i NEC serien synes det er synd at det kommer mer rutinerte førere inn og ødelegger for dem mens jeg elsker å bli utfordret sier en blid Dennis.

 

Fra tiende startspor i race tre ble det trangt inn i første sving og han måtte kutte over en kurbs for å unngå å stå igjen. Resultatet var en delvis ødelagt frontvinge som ga bilen lite downforce og han tapte opp mot et sekund per runde. Allikevel sikret han seg en tiende plass og viktige poeng.

 

EVEN Mangement står bak satsingen og sportssjef Roy Snellingen er godt fornøyd med satsingen.

 

– Dennis har hatt en veldig god progresjon i sitt første år i formelbil. Han viser styrke ved å fullføre alle løp med gode poeng hver eneste gang han er på banen. Ingen av de 50 andre har gjort det samme i NEC serien. Vi har jobbet målrettet med utvikling og nå ser vi også at han utfordrer førere med flere års erfaring. Vi skal forberede oss godt til den siste runden – sier Roy Snellingen.