Dennis tilbake i tyske Porsche Carrera Cup

Dennis Olsen (N) Porsche Carrera Cup Deutschland - 01 Oschersleben  2016

Etter en lang pause sparkes den tyske serien i gang igjen på Nürburgring i helgen.

Den tyske Porsche Carrera Cup-en er Dennis Olsens hovedprioritet i årets sesong, men en lang sommerpause har gjort at Porsche Junior-føreren fra Våler i Østfold har fått brynet seg på noen andre utfordringer i mellomtiden. Forrige helg kjørte han sitt første løp i en Porsche 911 GT3R i det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring Nordschleife. 

I løpet på den legendariske banen hadde Olsen god fart gjennom hele løpet, og var kun sekundet bak Porsches fabrikksfører Patrick Pilet som sammen med Jörg Bergmeister vant løpet på den drøyt 24 kilometer lange banen.

– Det var en veldig bra helg hvor jeg fikk lært masse uten noe press om resultater. Jeg tok ingen sjanser i løpet, men er veldig fornøyd med resultatet, sier Olsen.

Helgens runde i den tyske Porsche Carrera Cup-en går kun på deler av den kortere Grand Prix-banen, så det blir et annerledes løp for Olsen som ikke har vært bak rattet på helgens bil siden juli.

– Det blir spennende å komme tilbake i bilen, og det blir en liten tilvenning. Det gjelder å finne igjen den gode rytmen. Samtidig har jeg unngått ”rattrust” gjennom sommeren ved å kjøre mye, og kjøretrening er alltid positivt, sier Olsen.

Helgens to løp utgjør årets nest siste løpshelg i mesterskapet, og Dennis legger ikke skjul på at det ville smakt godt med en seier før sesongen er omme.

– Andreplass er min beste plassering så langt i år, så jeg har veldig lyst til å stå øverst på pallen før sesongslutt, sier han.

For at det skal gå denne helgen, er Dennis avhengig av å levere gode tider i lørdagens kvalifisering. Med helt like biler er forbikjøringer nemlig en vanskelig affære. 

– Man må nesten starte som nummer én eller to for å ha mulighet til å vinne, så det gjelder å levere på tidkjøringen, sier han.

Foran helgens runde ligger stortalentet på tredjeplass i den tyske serien, og er soleklart beste førsteårsfører. Han har også et godt forsprang til de som ligger bak ham på sammenlagtlisten. 

– Oppover er det imidlertid ganske tett, så det kan være mulig å klatre litt hvis alt klaffer i de siste løpene, avslutter han.