Dennis utfordret under tøffe forhold på Spa

D_Olsen_13_juli_2
Formel Renault fører Dennis Olsen måtte takle store utfordringer på den legendariske banen, Spa Francorchamps i helgen. Til tross for utfordringer kneppet han enda noen poeng og ligger på en tredje plass i mesterskapet to poeng bak andreplass.

 

Spa Francorchamps i Belgia er en av verdens mest legendariske baner og er kjent for sine krevende partier i høye hastigheter. Med en topphastighet på 260 Km/t og et gjennomsnitt på 185 Km/t utfordret Dennis vekslende forhold med regn og tørr bane. Spa er godt kjent for sine plutselige regnbyger på den ene siden av banen og sol og tørt på den andre. Allerede under treningen fikk Dennis smake litt av banens utfordringer.

 

– Det er helt vannvittig hvor fort været forandrer seg i løpet av noen få sekunder. Under treningspasset på torsdag møtte jeg en vegg av vann inn mot et av banens mest krevende partier. Jeg kommer ned en bratt bakke og inn mot en litt feildosert dobbel venstre som vi pleier å kjøre i ca 220 Km/t. Jeg ser at det blir vått på banen og slakker av ned til 120 Km/t og ruller inn i svingen. Regnet som hadde kommet bak svingen hadde laget en liten elv som krysset banen og jeg var sjanseløs på slics dekk. Det bare seilet av banen og bilen stoppet i reilen – sier Dennis.

 

Det ble ikke store skadene men allikevel nok til at han ikke kunne fullføre treningen og måtte stille uforberedt til kvalifiseringen. Også Dennis` team kamerat Oscar Tunjo gjorde samme feil men fikk en del større skader på sin bil. Teamet klarte å få begge bilene klare til kvalifisering. På kvalifiseringen som danner startposisjon i begge løpene regnet det kraftig og Vålergutten var en kort stund på en tredje i sin gruppe men datt ned til femte beste tid på den siste runden. Av de 26 bilene som deltok ble det en tiende.

 

Fra tiende startspor i det første løpet tok han en knall start og passerte to biler før første sving. I utgangen av svingen var en konkurrent uheldig og fikk kjørt på Dennis slik at han snurret og måtte la hele feltet gå fra seg. Fra 26 plass ga han absolutt alt, avanserte 14 plasser og kjørte inn til en god 12 plass.

 

– Når man starter midt i feltet er risikoen noe større i første sving og denne gangen var det jeg som fikk svi. Jeg hadde bare en ting i hodet da jeg ble snurret og kunne ikke gjøre annet en å la instinktene styre. Jeg holdt hodet kaldt og kjørte så jeg nesten ble redd selv – spøker en blid Dennis.

I race 2 tok han god start og kjørte inn til en 7 plass og kneppet inn ytterligere 2 poeng i jakten på andreplassen i sammendraget.

 

– Vi fikk ikke full utelling for det harde arbeidet denne gangen men er allikevel fornøyd med å ta med viktige poeng i mesterskapet. Nå gleder jeg meg til å kjøre på Assen neste helg – sier Dennis.

 

Allerede tirsdag er han på plass hos Red Bull for simulatorkjøring og trening og reiser rett derfra til Assen i Nederland for å kjøre neste løp i Formel Renault. Gleden av å kjøre fort i bil gjør også at han stiller opp i gokart NM helgen etter for å kjempe mot gamle konkurrenter om en NM tittel.