Dennis vant World Series Karting Final Cup.

Dennis Olsen viste nok igjen styrke blant verdens beste gokartførere da han kjørte inn til en knusende seier i helgens løp i Castelletto. Dennis, som er med på Junior Team Norway,  vant finalen med over tre sekunder til nestemann, brasilianske Thiago Vivaqua.

For nøyaktig et år siden vant Dennis det samme løpet, noe som resulterte i at karrieren hans plutselig skulle se veldig annerledes ut. Under fjorårets løp var en av Red Bull Racings øverste ledere til stede, og ble mektig imponert av lysluggen fra Våler. Det hele endte med en lærlingavtale hos Formel 1-teamet i England. I nesten et år har avtalen vært holdt hemmelig før den ble offentliggjort i august under Rudskogen Motorfestival.

– Jeg er utrolig glad for seieren i dag og føler at vi kan feire litt 1 års jubileum i samme slengen. Alt stemte godt i helgen og det henger nok sammen med alt det positive som skjer rundt meg generelt. Jeg er utrolig heldig som har et sterkt og solid apparat rundt meg slik at jeg kan konsentrere meg om det som teller – å kjøre fort.

Allerede under treningen før løpet var Dennis raskest, men under tidskjøringen manglet han noen fattige tusendels sekunder og ble nummer to. Det resulterte i startspor to og ytterspor i innledende heat, noe som gjør startene vanskeligere. Dennis vant det første heatet og ble nummer tre i det andre, før han kjørte inn til seier i det tredje heatet. Han satte også bestetid i alle innledende heat.

Fra Pole Position i pre finalen kjørte han inn til sikker seier hele 1,2 sekunder før Charles Leclerk fra Monaco.

I finalen som ble kjørt over 20 runder satte han inn ”Olsen-turboen” og kjørte inn til overlegen seier, mer enn 3 sekunder før nestemann. Han satte samtidig helgens raskeste rundetid.

Men det er ingen ferie å være racerfører. Mandag reiser Dennis hjem for å skifte koffert før han setter seg på flyet tirsdag og to nye dager i simulator og trening hos Red Bull i England. Torsdag kveld reiser han til Belgia for å kjøre siste runde av det tyske Mesterskapet som går neste helg.

– Jeg kunne egentlig stått over siste runde av mesterskapet siden jeg allerede er Tysk Mester, men jeg synes det er så gøy å kjøre at jeg ikke klarer å la være. Dette blir muligens et av mine siste løp i gokart hvis alt går som vi håper, sier Dennis.

Et enormt apparat er i sving rundt racingtalentet og det jobbes hardt for å komme i mål med en skikkelig satsing i Formel bil. Det norske managementselskapet EVEN Rally, som blant annet står bak Andreas Mikkelsen, har valgt å satse på Dennis. Selskapet eies og drives av Erik Veiby, Einar Staff og Roy Snellingen. Harald Huysman og Jan Ove Nystuen er sammen med Norges Bilsportforbunds talentutvikling også med og støtter satsingen.

– Norge har aldri hatt noen racingfører med bedre forutsetninger enn Dennis for å kunne nå hele veien til topps. Han er absolutt en av verdens beste førere i sin alder, noe avtalen med Red Bull bekrefter. Norske bedrifter som tenker langsiktig på markedsføring bør nok ta seg tid til å se på Dennis nå, sier Harald Huysman.