Det ble hett på Gardermoen

Man håpet på sol og fint vær, og det fikk man til gangs. Men varmen så ikke ut til å påvirke deltagerne i negativ retning på banen. Fair kjøring og spennende konkurranser var det som preget denne helgen hos NMK Gardermoen.

Med unntak av en omgang hvor han ikke fullførte var Amund Walle fra NMK Fluberg den klart beste denne helgen i Rallycross Historisk klassen. Han vant foran klubbkamerat Arnfinn Bergseng og Ole Johan Sæther fra NMK Trøgstad. Norgescupen for Rallycross Historisk hadde god deltagelse med 16 biler til start denne helgen.

Enda flere var det i Norgescupen for Rallycross Junior med 17 deltagere. Etter innledende omganger var forholdet likt mellom Henrik Gjervan fra NMK Hell Motorsport og Johannes Rafoss fra NMK Konsmo. Gjervan fikk mye god kjøretrening da han meldte seg på til Support på Lånke under VM. Der fikk han prøvd seg mot både klasse 3 og 4 biler og imponerte med kjøringen. Dette fortsatte på Gardermoen. Gjervan vant foran Tobias Spangen fra NMK Hamar, som kjører sin første sesong i Rallycross junior etter at han vant Bilsporttalentet i 2022. Johannes fulgte opp med 3. plass. I norgescupen sammenlagt leder nå Gjervan foran Rafoss og Markus Røsrud fra NMK Gardermoen.

Jens Hvaal, fra NMK Grenland ledet hele A-finalen i klasse 1 (inntil 1600 ccm) på den første NM-runden til motoren plutselig bare stoppet i siste svingen før mål og han trillet i mål til 3. plass. På Gardermoen var han helt suveren, han vant alle innledende omganger og vant A-finalen. Andrine Rafoss fra NMK Konsmo var en like suveren 2. plass vinner. Mats Marthinsen strevde litt mer hele helgen og var svært fornøyd med å kjøre i mål til 3. plass i A-finalen. Jens Hvaal leder NM i klasse 1 foran Andrine Rafoss og Anders Hansen, KNA Indre Ytre Østfold.

I A-finalen i klasse 2, biler inntil 2000 ccm stod det to gule Mazda’er i første rekke. Sigurd Erik Egeland fra NMK Kvinesdal og Stian Søsæther fra NMK Egersund regjerte klassen på Gardermoen helt til A-finalen var over. Egeland har vist før at han liker seg på Gardermoen og vant alt denne helgen. Søsæther ble nummer 2 og Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo nummer 3. Også Larsen i Mazda. Egeland tok dermed over NM-ledelsen i klassen fra Lasse Aaberg, NMK Bergen og Larsen på 3. plass.

Klasse 3, biler inntil 2400 ccm er tilbake for fullt som den største klassen med tanke på deltagere. Og her er det mange som vil mye, med jevne og tette kamper. Det var til slutt Mathias Minge fra NMK Aremark som kunne ta sin første seier i NM-sammenheng. På 2. plass kom Andreas Aarhaug fra NMK Støren tett fulgt av Petter Leirhol, NMK Valdres. Leirhol leder NM, tett fulgt av Aarhaug. Disse to har fått et lite forsprang på Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad og Minge som ligger likt på 3. plass.

I den største volumklassen kom Simen Engsvik, fra NMK Trøgstad, med godfølelsen i lomma etter seieren i Supportklassen på Lånke. Han ble nummer 3 på første NM-runde og var kanskje ikke 100 % fornøyd med det. Der var det Emil Sivesind, NMK Krabyskogen, som vant. Engsvik fortsatte det han startet på Lånke, var best i de innledende omgangene og vant løpet foran Herbjørn Haug, KNA Solør Motorsport. Jørgen Syversen fra NMK Aremark ble nummer tre. Sivesind ble nummer fem og ligger som nummer 2 i NM bak Engsvik med Haug på 3. plass.

Resultater fra løpet kan ses på Sportity-appen med passord Gardermoen2023.

NM-resultater

Neste NM og NC-runde arrangeres av KNA Solør Motorsport på Finnskogbanen 12.-13. august.