Det tilspisser seg i NM for Rallycross

Nest siste runde i NM og NC i Rallycross ble i helgen arrangert av NMK Gol. Arrangøren er ny i NM-sammenheng og bestod det arrangementsmessige med glans og sola skinte over Fuglehaugen Motorbane i to dager. Ny bane for veldig mange og en veldig teknisk bane i forhold til hva de har kjørt på tidligere i år, skapte mange spennende situasjoner og resultater.

I Rallycross jr. var helt klart hjemmeføreren Lars Løstegård favoritt med flere treninger på den banen enn de fleste. Men det skulle ikke starte så lett for Løstegård da han fikk tekniske problemer i første omgang. Dermed hadde han 3 omganger hvor han måtte prestere for å leve opp til favorittstempelet. Det gjorde han også og hadde beste startspor i finalen foran Sindre Madsen Moe fra NMK Trøgstad. Det ble en veldig jevn og spennende finale som Løstegård kom best ut av foran Madsen Moe. Henrik Gjervan fra NMK Hell Motorsport kjørte sitt beste løp for sesongen og kjørte inn til 3. plass.

I klassen for biler med 1600 ccm var det veldig dårlig deltagelse med bare 10 biler til start og dermed bare 2 heat i hver omgang. Men det ble ikke 2 heat uten dramatikk. Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport fikk problemer med motor på EM-runden i Høljes forrige helg og hadde en travel uke for å rekke NM-runden på Gol. Han kom og han vant. Isaksætre kjemper om gullmedaljen i klassen med Marius Solberg Hansen fra Asker og Bærum Motorsport og det var disse to som var best i innledende omganger også, men i 4. omgang rullet Solberg Hansen og fikk ødelagt bilen så mye at han ikke fikk kjørt finalen. Dermed skal disse to gjøre opp om gullet på hjemmebanen til Isaksætre om to uker. I kampen om bronsemedalje har det tilspisset skikkelig da både Mads Marthinsen og Robin Bakke Andresen som lå best an til denne fikk diverse problemer i løpet. Sebastian Høidalen fra NMK Grenland kjørte inn til 2. plass i løpet og er dermed helt jevnt med Andresen og Marthinsen om bronsemedaljen. Nummer tre på løpet på Gol ble Jonas Brenden Kløvstad fra NMK Krabyskogen som for første gang var på pallen i NM-sammenheng.

Åsmund Holten fra NMK Vikedal trivdes godt på Fuglehaugen. I klassen for biler inntil 2000 ccm vant han 2 av fire omganger, var best etter innledende omganger og vant finalen. Tok dermed med seg maksimalt med poeng og bedre kan det vel ikke gjøres. Han vant foran Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger og Bjørn Cato Aarakol fra NMK Vikedal. Hårberg leder nå NM, men siden en runde skal strykes er det veldig jevnt mellom flere av førerne. Aarekol er ny i klasse 2 og var veldig fornøyd med å komme på pallplass.

Frode Leirhol fra NMK Valdres har også kjørt mye på Fuglehaugen og viste at han trives godt der i klassen for biler inntil 2400 ccm. Han var best etter innledende omganger foran brødrene Simen og Sander Engsvik fra NMK Trøgstad. I finalen var det Simen Engsvik som kom best ut foran Leirhol og den ledelsen holdt han helt til mål foran Leirhol som ble nummer 2 og Andreas Aarhaug fra NMK Støren nummer tre. Det ble et rørende intervju etter målgang for Frode Leirhol. Han har bestemt seg for å legge opp etter sesongen og overlate til yngre krefter. Han takket beveget for seg med å si at dette var siste gangen han kjørte på Fuglehaugen, og forlot Parc Ferme til stående applaus fra alle team og publikum som var tilstede.

I klassen for biler med størst motor (Over 2400 ccm) har det denne sesongen vært en hard kamp mellom Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland, Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen og Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo. Ågedal stod over første runde, men har vunnet 2 etter det og var best etter innledende omganger på Gol. Men denne gangen var Jacobsen hakket vassere. Han kom ut Ågedal, men passerte Ågedal, opp i ledelse og først over mål. En seier som smakte godt for motivasjonen til kampen om medaljene på Finnskogbanen. Ågedal fikk senere i finalen problemer med bilen og måtte bryte. Emil Sivesind kjørte inn til 2. plass. Robin Rørvik fra NMK Aremark synes virkelig det var gøy på Gol. Der fikk han godt utbytte av sin tøffe og brede kjørestil og kjørte inn til 3. plass. En plass aremarkingen var særdeles fornøyd med.

Rallycross Historisk hadde løpet tellende i sin Norgescup og det var 6 biler til start. Arnfinn Bergseng fra NMK Fluberg vant foran klubbkamerat Bjørn Egil Dalen og Marius Sannerhaugen fra NMK Gardermoen. Klassen har både løpet hos KNA Solør og Bakkeløpet på Lillehammer igjen før Norgescupen er avgjort.

Resultater 4. NM-runde

Foreløpig poengberegning NM (blir oppdatert 31.08.)

Siste NM-runde for Supernasjonal og NC for Rallycross Jr., KNA Solør Motorsport 11.-12. september.