Det tilspisser seg i Rallycross NM

109 deltagere utgjorde et rekordstort felt for 2023 når 4. NM- og NC-runde ble arrangert på Momarken Bilbane i helgen, i regi av Indre Østfold Motorsport. Det ble et løp med mye fart, som er vanlig på Momarken. Men det merkes at det nærmer seg slutten av årets serier og kampen om poengene tilspisser seg.

I klassen for biler inntil 1600 ccm var Jens Hvaal fra NMK Grenland ganske suveren i helgen. Han satte ikke bestetid i 4. omgang, men utover det var han best etter innledende omganger og suveren i finalen. Klubbkamerat og fjorårets NM-vinner Mats Marthinsen og Andrine Rafoss fra NMK Konsmo er de to nærmeste konkurrentene til Hvaal, og Marthinsen ble nummer 2 på Momarken. Rafoss fikk problemer med en bil som bare stoppet i finalen og ble dermed nummer 6. Per Magne Svardal fra Konsmo ble nummer 3. Det ligger an til stor spenning mellom disse 3 når alt skal avgjøres på det siste løpet.

Åsmund Holten fra NMK Vikedal har ikke vært fornøyd med sesongen så lang i år i klassen for biler inntil 2000 ccm, men på Momarken skulle det gå så mye bedre. Han var nummer 2 etter innledende omganger og når 6 runder var kjørt i finalen var han den som kjørte først over mållinjen. Andreas Myhre fra NMK Valdres ledet deler av finalen og ble til slutt nummer 2 foran Thomas Voie fra NMK Konsmo. Myhre kommer da til Solør i NM-ledelse foran Sigurd Erik Egeland fra NMK Kvinesdal og Lasse Aaberg fra NMK Bergen. Begge disse hadde ingen god helg på Momarken.

En som virkelig fikk kjørt seg på Momarken var Andreas Tveter Nilsen (NMK Aremark) i klassen for biler inntil 2400 ccm. Etter 18 runder kunne han kjøre i mål som nummer 2 i A-finalen. Han hadde da vært gjennom C- og B-finale først og var sliten, men særdeles fornøyd etter målgang. Petter Leirhol fra NMK Valdres vant løpet og har skaffet seg en god ledelse i NM-sammendraget før løpet på Finnskogbanen. Kenneth Hansen fra KNA Varna ble nummer 3 på løpet.

Simen Engsvik fra NMK Trøgstad har også skaffet seg en god ledelse i NM-sammendraget før det siste løpet. Han ledet etter innledende omganger, og ble til slutt nummer 2. Vant gjorde Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen, som ligger som nummer 2 i mesterskapet, 15 poeng bak Engsvik. Mest spennende i denne klassen er det om 3. plassen i mesterskapet. Jørgen Syversen fra NMK Aremark ble nummer 3 på løpet og gikk dermed opp på 3. plass i mesterskapet, seks poeng foran Herbjørn Haug fra KNA Solør Motorsport.

I Norgescupen for Rallycross Jr. er det stor spenning rundt de to første plassene i cupen. Johannes Rafoss fra NMK Grenland ledet cupen før løpet på Momarken, og ledet A-finalen helt til siste sving før mål. Da så Markus Røsrud fra NMK Gardermoen en åpning og kom seg forbi. Han gikk da også opp i ledelsen i cup-sammendraget 3 poeng foran Rafoss. Tobias Spangen fra NMK Hamar ble nummer 3 på løpet og ligger som nummer 3 sammenlagt.

Rallycross Historisk kjører også Norgescup og Amund Walle fra NMK Fluberg var best denne helgen. Både etter innledende og i A-finalen. Også i denne klassen var det en som fikk mange finalerunder på Momarken. Arnfinn Bergseng fra NMK Fluberg måtte kjøre både C- og B-finale før han fikk starte i A-finalen. Mange runder så ikke ut til å påvirke Bergseng og i likhet med Tveter-Nilsen kjørte også Bergseng inn til 2. plass i A-finalen. Pallen ble fylt av førere fra NMK Fluberg i det Bjørn Egil Dalen kjørte inn til 3. plass. Disse tre innehar også de samme tre plassene i cup-sammendraget.

Supercar var gjesteklasse på løpet og ble vunnet av Frank Valle (NMK Trøgstad) foran Lars Erik Sørlie (KNA Indre Ytre Østfold) og Nils Christian Haug (NMK Fluberg)

Resultater fra løpet

Poengstilling

Siste NM- og NC-runde arrangeres av KNA Solør Motorsport på Finnskogbanen 7.-8. oktober.

Bilder: Rune Johannesen