Det ville seg ikke for Dennis i Sarno

d_olsen_sept11.jpgUnder europamesterskapet i gokart tidligere i år var Dennis Olsen best før finalen, men ble kjørt av banen. Under helgens World Cup-finale i Sarno i Italia kjørte han også godt innledningsvis, men det ville seg ikke i finalen.

WC-løpet i Sarno hadde samlet 119 deltakere i klassen KF3. Og i de innledende heatene beviste igjen 15-åringen fra Våler at han er en av verdens beste kjørere. Han noterte seg for to andreplasser, tre tredjeplasser og en sjetteplass. Dette ga Dennis det sjette startsporet i prefinalen.

Der ble det trangt inn i første sving, og Dennis fant ingen åpning. Han ble nummer ni, som også ble startsporet i selve finalen. Etter en runde var han oppe på åttendeplass. Så ble han innblandet i et lite uhell og falt ned til 12. plass, men kjørte seg opp igjen til syvendeplass. Da fikk han en dytt bakfra og falt igjen ned til 12. plass. I mål ble han nummer ti.

– Vi kan vel egentlig ikke være misfornøyd med en tiendeplass i VM. EM og WC er jo to prestisjefylte løp, men bare to enkeltløp. Dennis har tross alt levert en knallsesong så lang, og leder jo blant annet det tyske mesterskapet, sier pappa Roy Espen Olsen.

Øystein Helgheim ble dermed beste nordmann i VM med fjerdeplass, etter en kjempestart i selve finalen.

Onsdag og torsdag denne uken tilbringer Dennis på Vålerbanen i Hedmark, der han sammen med fire andre skal kjempe om tittelen «Årets bilsporttalent» og en premiesum på 325.000 kroner. Dermed går han glipp av torsdagens trening foran World Series Karting Master i Viterbo i Italia. Han reiser rett fra Vålerbanen, slik at han får med seg treningen fredag.