Dobbel 2. plass i Mexico til Nakken

Første sesong i Porsche Mobil 1 Supercup  ble kronet på en svært positiv måte for Marius NakkenEtter en fantastisk helg på Autódromo Hermanos Rodríguez  i Mexico City med dobbel 2. plass, sikkret Nakken 3. plass i rookie-mesterskapet, foran Kantadhee Kusiri fra Thailand, og bak vinner Ayhancan Güven (Tyrkia) og Joey Mawson (Australia)!

– Første målsetning før løpet var å forsvare pallplassen i rookie-mesterskapet, mens andre målsetning var å klatre enda lengre opp  på resultatlisten en løpet i Monza sist, hvor jeg ble nr. 3 av de 14 rookiene. Dette gikk akkurat etter planen, og det er fantastisk å avslutte sesongen så sterkt, og i tillegg sikre pallplassen i rookiemestertskapet.

Som mange av de andre banene i årets sesong, var Mexico også ny for Nakken. Så det var en klar fordel for de andre sjåførene som har kjørt løpet de to foregående årene, og i tillegg har kjørt andre mesterskap i pausen mellom løpet i Monza og Mexico. Nakken leverte likevel en god kvalifisering med 10. startplassering for begge løp. Selv etter å ha blitt blokkert på to av sine raskeste runder.

I LØP 1 imponerte Marius med en syvendeplass og sesongbeste. Han har hatt for vane å ha bedre fart i løp enn kvalifiseringen, og har blitt en rutinert herremann hva gjelder forbikjøringer og klatringer.

LØP 2 ble veldig spennende og fylt av action foran de over 340.000 tilskuerne på tribunene.  Nakken startet også som nr. 10 i dettet løpet. Etter nok en fantastisk start var han oppe å kjempet om 3. plassen.  Men etter en hard fight med teamkompis og Porsche jr. sjåfør Jaxon Evans, ble Nakken presset av banen, og ramlet ned på 7. plass, som han beholdt helt til mål og kjørte da inn til nok en fantastisk 7 plass, og 2. plass av rookiene.

Normalt har Supercup kun kjørt ett løp per løpshelg, mens årets siste løpshelg kjøres altså over to løp.

Project 1 Motorsport (teamet Nakken kjører for) hadde ny gjestesjåfør for løpet; Tatiana Calderon, Test sjåfør for  Alfa Romeo Formula 1 / Formula 2 sjåfør.  Hun er for øyeblikket det største håpet for kvinne i Formel 1. Hun testet Formel 1 på for første gang på banen i Mexico i 2018.

Normalt frakter teamene bilene i team-trailerne  sine til banen, men for løpet i Mexico ble alle biler og utstyr brakt til Stuttgart flyplass. Derfra startet den reisen over Atlanterhavet til Mexico i en Jumbo-Jet-type Boeing 747-800. Det vil stå 27 biler i Mexico for de to siste løpene i sesongen 2019.

Det var utsolgt på tribunene med 345.694 tilskuere. Marius hadde besøk av flere gode gjester og samarbeidspartnere helt fra Ålesund, som var der for å støtte og oppleve et av høydepunktene på årets Formel 1 / Porsche kalender.

– Det er kjekt å kunne avslutte Porsche Supercup sesongen på en slik måte. Vi har i Monza og nå i Mexico vist at farten kan være god nok til å kjempe i toppen.   Jeg vil rette en stor takk til samarbeidspartnere som er med på å gjøre dette mulig og til teamet rundt meg. Vi har allerede begynt planleggingen for vinter og neste sesong, og resultatene etter Mexico hjelper så klart på motivasjonen nå når sesongen er over.