Dobbel dose på SportN

sport_n_logo_300×1748.jpgI kveld (onsdag) vises både Motorsportmagasinet «Injection»  på SportN, samt et eget program om NM i baneracing.

Tredje program i serien fra NM i Asfaltracing 2008 vises på SportN  onsdag 3. september  kl. 19.00. Reprise torsdag 4. september 20.00 Dette er innholdet:

NM ASFALTRACING – RUNDE 8 og 9 – RUDSKOGEN

Resultatene  i løpene på Rudskogen danner grunnlaget for at det blir spennende finaler på Vålerbanen kommende helg.

I Seven Racing hadde NM-lederen Andre Falkenhaug en elendig dag med clutch- og motorhavari. Isteden ble det debutseire for to av juniorene i klassen. Nils Henrik Henningstad krysset mållinjen med brennende bil i første løp, men berget likevel sin første seier. I andre løp overrasket 16-årige Ådne Halstensrud fra Modum og Sigdal med å ta sin første triumf. Foran finalene på Vålerbanen er det nå fire førere som har reell mulighet til å bli Norgesmester.

Marius Erlandsen (Honda Integra) vant begge løpene i Standard Production, men NM-leder Stian Dyvå Ormholt (Honda Civic R) tok 2. og 3.plass og leder dermed fortsatt før finalen.

Norgescupen i Shortcar endte med dobbeltriumf for Gaute Øren, som leder klart foran de to bakkeløpene som avslutter sesongen. I første løp var det imidlertid trønderen Frode Støvseth som overbeviste med å kjøre fra hele feltet i leid bil, men kontrollveiing viste at bilen hans var noen små kilo for lett og dermed ble han utelukket.

Motorsportmagasinet ”Injection” (Program 193) vises på SportN  onsdag 3. september  kl. 20.00. Reprise tirsdag 9. september 14.30 Dette er innholdet:

NM BAKKELØP – RUNDE 6 og 7 – VARNA

Den nye bakkeløpstrasèen ved gokartbanen til KNA Varna i Østfold bød på tøffe utfordringer for førerne under 6. og 7. runde i NM. Med deler av løypa på gokartbanen kombinert med en trang og krevende skogsbilvei var det mange som havnet ute i geografien.

Anders Grøndal (Subaru Impreza WRC) var raskeste mann totalt, men ble utelukket søndag da bilen ble veid og funnet for lett. Dermed har Thomas Kvam (Ford Focus WRC)nesten NM-gullet lomme foran finaleløpet på Lillehammer om 14 dager.

Hjemmefavoritten Anders Hansen (VW Polo Kitcar), Michael Lundberg (VW Golf) og Tommy Kongsten (Shortcar) tok dobbelseier i sine respektive klasser. Anders Hansen er den av de tre som har best mulighet til å bli Norgesmester etter en litt haltende innledning av sesongen.

I den tøffe Klasse 3 Supernasjonal tok Olav Fredriksen (Volvo 240) og Stian Haugan (Citroën Xsara) hver sin seier, men denne klassen er fullstendig åpen før finaleløpet.