Dobbel pallplass for Aabol på Falkenberg

Västkustloppet i Falkenberg
Helgens kjøring på Falkenberg motorbane i Sverige bød på både store oppturer og nedturer for Kevin Aabol. Løpet som inngår i det svenske Formel Renault mesterskapet samlet førere fra 5 land som holdt svært høyt nivå på kjøringen.

Etter kun et treningspass på fredagen var det rett ut i kvalifisering. Etter å ha ligget an til 2. tid lenge i det som var sesongens jevneste kvalifisering, ble det til slutt 5. plass og dermed start fra 5. spor i første finale.

Allerede i første sving ble det problemer for Kevin, da han kom i kontakt med en annen bil og bøyde framvingen på bilen. Men på tross av bøyd framvinge ga Kevin alt og kjørte seg opp fra en 6. til en 2. plass!

–    Etter sammenstøtet i starten var jeg usikker på hvor mye som var igjen av fronten av bilen. Men jeg bestemte meg for å satse alt, og det viste seg å være helt riktig!

I dagens andre finale startet Kevin på 4. plass, men allerede etter et par runder var han oppe på 3. plass. Han tok fort igjen 2. plassen, og ga med sine mange forbikjøringsforsøk god underholdning for de flere tusen publikumere som var på plass.

–    Jeg følte virkelig at jeg hadde farten inne denne gangen, og jeg gjorde alt jeg kunne for å komme meg enda et hakk opp på pallen. Men denne banen er veldig vanskelig å kjøre forbi på, så det gikk ikke helt denne gangen. Men jeg fikk i alle fall lagd en god del show for publikum!

På søndagens første finale gikk det svært dårlig, da Kevin etter kun 2 runder ble torpedert bakfra av en annen fører. Dagens andre finale ble avlyst grunnet store mengder regn.

–    Etter en så god start på helgen så var selvtilliten på topp før dagens kjøring. Det er veldig kjedelig når faktorer vi ikke har kontroll over ødelegger hele løpet. Men nå er det bare å glemme denne dagen, og ta med seg de fantastiske resultatene fra lørdagen!

Neste løp går i Estland, på Audru Ring 8-10 August.