Dobbel pallplass for Dennis

D_Olsen_13_aug
Dennis (17) kjører sin første sesong i Formel Renault og imponerte stort i helgen da han kjørte inn til dobbelt pallplass foran 78.000 tilskuere på legendariske TT Assen. Den målbeviste racingføreren mener alvor og ligger så langt på en tredjeplass i mesterskapet.

 

 

Helgens løp på TT Assen er Nederlands største motor festival for motorsykkel og bil. Dennis forberedte seg godt foran helgens løp med simulator hos Red Bull og video analyser. Kvalifiseringen var delt i to grupper og Dennis som var i gruppe 1 var tidlig ute med å sette bestetid. Han sto spent foran monitoren og fulgte med gruppe 2 og det så lenge ut som om tiden skulle holde til Pole Position. I aller siste sekund klarte den mer erfarende teamkompis Steijn Schothorst å slå rundetiden på sin egen hjemmebane.

 

– Jeg viste jeg hadde satt flere gode rundetider og håpet at det skulle holde til min første Pole Position. Steijn pushet alt han kunne og visste at han måtte slå min tid om han skulle ha Pole. Han lå lenge ganske langt bak men i aller siste runde fikk han alt til å stemme og satte dagens bestetid. Jeg er fornøyd med å kunne utfordre Steijn som har kjørt formelbil i flere år. Det viser at vi utvikler oss i riktig retning.

 

Det skulle kjøres to race og Dennis startet begge fra andre startspor. I Race 1 lørdag fikk han en god start og kom ut som to i første runde. De fire bilene i tet kjørte fra resten av feltet og det ble mange tette fighter. Få runder før mål ble han passert av Jack Aitken og kjørte inn til en god tredje plass.

I flott sol foran ti-tusenvis av tilskuere kom han godt ut av starten i det andre racet og de fire bilene i tet dro raskt fra resten av feltet i et høyt tempo. Steijn ledet an og Dennis kjempet en hard kamp om andre plassen mot mesterskaps leder Matt Parry. I en sen innbremsing kom Parry på innsiden og Våler-gutten kjørte inn til nok en pallplass og viktige poeng i mesterskapet.

 

– Jeg er veldig fornøyd med egen prestasjon denne helgen og føler at jeg har tatt et stort steg. Jeg vet at jeg kan kjempe i toppen mot førere med lang erfaring men tenker også på sammenlagt poengene i serien. Marginene er små og på dette nivået må man bruke hodet. For meg er det viktigste min egen utvikling som idrett og racing utøver – sier en veldig fornøyd Dennis.

 

Av de 48 bilene som har deltatt i NEC mesterskapet er det kun Dennis og mesterskapsleder Matt Parry som har kjørt inn til poeng i hvert eneste løp. Etter helgen ligger han fortsatt på en sammenlagt tredje plass. Det skiller kun 3 poeng opp til andre plass før de to siste helgene på Most og Zandvoort skal kjøres. Det skal kjempes om ytterligere 180 poeng og ingenting er avgjort.

 

Even Mangement står bak satsingen og er godt fornøyd med innsatsen så langt.

 

– Vi stiller meget høye krav til våre utøvere og Dennis innfrir mer en vi forventer av han i sin første sesong. Han viser modenhet og har klare mål. Han er en hardt arbeidende ung gutt vi forventer mye av i tiden fremover. Vi jobber knall hardt for å nå våre mål – sier sportssjef Roy Snellingen.

 

Dennis er også en del av Norges Bilsportforbund`s landslag Junior Team Norway og stiller til helgen opp i gokart NM på Hønefoss. Årets bilsport talent stiller opp for å kjempe om sin fjerde NM tittel i gokart.

 

– Jeg gleder meg til å møte gamle konkurrenter og lover å gi alt jeg kan. Jeg har aldri kjørt løp med gearkart tidligere og det skal bli veldig spennende å se hva jeg kan få til. Nivået i Norge er høyt og tidligere i år fikk vi også en Europamester i denne klassen. Eneste jeg kan love er at de skal få kamp til siste meter – sier en fornøyd Dennis.