Dobbelseier til Ørjan Lutsi

o_-lutsi-volvo-pv.jpgJoakim Rønnevik, Ørjan Lutsi, André Hustoft Nesheim og Bjørn Tore Teigland til topps på Vikedal Motorbane i bilcross og rallycross. Ørjan Lutsi vant i tillegg lørdagens bakkeløp.
For NMK Jørpeland-føreren ble det dobbelseier på Vikedal Motorbane i helgen. Han vant rallycrossklassen både under bakkeløpet på lørdag og søndagens rallycross.

-Veldig godt fornøyd med helgen, har tross alt bare kjørt ett løp tidligere i år, sier Ørjan Lutsi, som innrømmer at han tok i under A-finalen på søndag.
-Måtte det om jeg skulle greie å slå Bjørn Magne Moland Enge, som gav meg skikkelig kamp i A-finalen.
NMK Vikedal-førerne Bjørn Magne Moland og Ørjan Strand Eikeland kom på andre og tredje i rallycrossen. Strand Eikeland var også på pallen under bakkeløpet på lørdag til en andreplass, med Kenneth Johansen NMK Vikedal, på tredje her.
I Vestlandsmesterskapet er det fremdeles Ingvar Auestad NMK Vikedal som leder i sammendraget med 45 poeng, men har nå fått Bjørn Magne Moland Enge helt opp i ryggen med 44 poeng, og Ove Skårland NMK Egersund følgjer igjen poenget bak.

I rallycross junior var det tre deltakere denne gangen. I tillegg til Joakim Rønnevik fra arrangørklubben, hadde både Martin Svendstad og Lina Holt tatt turen fra Østlandet for å få med seg rallycrossen på Vikedal Motorbane. Det skulle likevel vise seg at Joakim Rønnevik ble suveren, og han var fornøyd.
-I dag har alt fungert veldig bra på en bane som var god å kjøre på, sier Joakim, som gikk i tet i samtlige omgangar og ble der.
-Prøvde å kjøre litt taktisk, og gikk inn i alternativsporet i runden etter de andre, for da er avstanden størst, sier Joakim, som også økte avstanden i Vestlandsmesterskapet.
Han leder nå med 60 poeng mot Martin Svendstad, NMK Hønefoss, sine 54 poeng. Lina Holt NMK Larvik, som kjørte sitt første løp i Vestlandsmesterskapet, ligger på tredje med 15 poeng.

I bilcross junior var det NMK Vikedal sin André Hustoft Nesheim som gikk til topps, foran NMK Bergen-førerne Robert-André Heimvik og Eirik Fjeldstad. I A-finalen gikk Hustoft Nesheim direkte i tet fra fjerdespor.
-Greide likevel å ta starten, og greide å holde meg i ledelse og fikk kjøre fritt helt til mål. Alternativsporet ventet jeg med til siste runde, sier André Hustoft Nesheim, som var godt fornøyd med Golfen han kjører.
-Har kjørt den gjennom hele sesongen og i dag fungerte den veldig bra, sier han, som nå også har kjørt seg frem til andre plass i Vestlandsmesterskapet. NMK Bergen-føreren Henrik Ramsvik leder fremdeles med 80 poeng, André Hustoft Nesheim har 63, mens Gisle F. Aarbø, også han fra NMK Vikedal, ligger på tredje plass med 53 poeng. To runder igjen i mesterskapet, og finalen for bilcrossklassene blir kjørt på Vikedal Motorbane 21. oktober.

I seniorklassen i bilcross var NMK Bergen-føreren Bjørn Tore Teigland både overrasket og glad etter at han kom først i mål i A-finalen.
-Har kjørt bilcross i mange år men aldri vært i nærheten av dette, sier han, som satser på Volvo i bilcross.
-Volvoen som jeg har nå er veldig bra, og jeg har alltid hatt Volvo eller Volvomotor, tidligere i en Opel Ascona, sier han, som fikk Ruben Stava, NAF Sola, og Torbjørn Østerbø Veland, NMK Bergen, på de neste plassene bak seg i A-finalen.
Også i Vestlandsmesterskapet rykker Bjørn Tore Teigland oppover på sammenlagtlisten. Fire poeng hadde han med seg til Vikedal, nå har han 24 og ligger på syvende plass sammenlagt.
-Inspirerende dette og nå satser jeg på å være med å kjempe i toppen også i de to siste rundene også.
NMK Bergen-føreren Torbjørn Østerbø Veland og Anders Hjelmås er fremdeles i ledelse i Vestlandsmesterskapet med 89 og 75 poeng. NMK Vikedal-føreren Tor Egil Mæland ligger på tredje med 53 poeng.

Det ble også kjørt bilcross sprint på lørdag sammen med rallycrossførerne sitt bakkeløp. NMK Vikedal-førerne Knut Endre Fønnebø Ringhagen, Tor Egil Mæland og Per Gaute Østbø var raskest her.