Dobbelt Norsk i den første Nordiske Challenge Cup


Det Norsk Challengesuksess i Nordisk mesterskap og stor deltagelse i Norsk Bilgaranti Challengecup som ble avsluttet med John Unneruds Minneløp. Etter en fin sesong kan vi i år se tilbake på mange hyggelige reiser og løp i Norden.

I 2011 ble det enighet  med representanter fra Danmark, Sverige, Finland og Norge om å lage en cup, og det ble satt i gang med 8 tellende løp i Norden, med to løp i hvert land. Det ble ikke den største deltagelsen, men konkurranse er konkurranse – så man ble enige at vi skulle kjøre de fleste – og slik ble det.

Tre Norske lag har deltatt i fler enn fem løp. Åsmund Kleve / Oddvar Moland i 7, Terje Nilssen / Tore Fredriksen – i 6 og Gustav Fredrik Huseby/Marita Huseby – Per Oddvar Nyborg i 5 løp.

Vi startet med SVK-pokalen i Västerås Sverige med totalseier til Kleve og Moland.. Deretter var det duket for todagers challengeløp i Halden hvor Moland vant totalt igjen.

Og Kleve fikk også en hederlig plassering sammen med Per Oddvar Nyborg.

Så gikk turen til Danmark 11th Classic Car Challenge , hvor Kleve og Moland var på pallen,

Deretter var det sommerens store eventyr « Midnattssolsrallyt , dette var dessverre ikke tellende i cupen, men jeg tar det med allikevel, for det ble dobbelt Norsk her også – med Bye / Moland og Kleve/Jenssen,– så det hjelper og delta !!!

Etter sommeren reiste tre norske lag den lange veien til « Hangøloppet» i Finland. Fin tur med mye hygge og et meget utfordrende løype og språk. Men det ble nok en gang totalseier til Norge v/ Steinar Frellumstad og Moland, 4.plass på Kleve/Karlan og 7. pl. Huseby / Granli. Et vellaget og spennende løp, som det burde være flere Norske med i.

Så til Sverige igjen og løpet etter var «Mølndalstrippen» i Gøteborg to Norske lag deltok, med totalseier til Terje Nilssen/Tore Fredriksen og en tredje til Kleve/Moland—Slett ikke dårlig, 2 norske lag på pallen!!!

Deretter gikk turen til Danmark , og «Øresundsrallyt» et kombiløp for El –Miljø og gammelbiler, fordelt på begge sider av Øresundsbroen, to dager – en i Danmark og avsluttes med en morsom baneprøve

På «Sturup Raceway « – Nok en gang totalseier til Nilssen / Fredriksen og hederlig fjerde på Kleve/Moland

Og i helgen var det finale i Norge, i den legendariske Østfoldbyen «Spydeberg» med John Unneruds minneløp. Stor deltagelse og dårlig vær, men med bare blide mennesker.

Her var Moland med som arrangør, så nå blev det nok en pallplass på Kleve/ Jan Egil Jenssen (2.pl)

Premieutdeling og stor stemning i Spydeberg , det ble cupseier til Kleve/Moland og andreplass på Nilssen/Fredriksen og tredje på Huseby .

Komplette resultatlister og mer om challengeløp finner du her: http://challengelop.no/ 

Billedtekst:
Fra v. Oddvar Moland, koordinator Arne Rennstrøm og Åsmund Kleve med gullet i Nordisk.