Dobbelt norsk i rallycross-VM

p_solberg_14_lydden
Andreas Bakkerud og Petter Solberg gjør VM i rallycross til en norsk fest. Etter at Solberg triumferte under åpningsrunden i Portugal for tre uker siden, var det bergenseren Bakkeruds tur på legendariske Lydden Hill søndag.

De to nordmennene topper sammenlagtlisten i det flunkende nye verdensmesterskapet etter to av 12 runder. Etter annenplassen i Portugal og seiern i Storbritannia, leder Bakkerud med 49 poeng. Petter Solberg, som kjørte inn til sjetteplass på Lydden Hill, jakter tre poeng bak.
Andreas Bakkerud var raskest i starten og hadde Solberg tett på til tredje runde av seks. Da 2003-rallyverdensmesteren valgte å kjøre alternativsporet, endte han i en intens duell med fjorårsvinner Tanner Foust.
– Teamet hadde ikke helt tur i dette løpet. Bilen min fusket på de siste to rundene i semifinalen. Den stoppet faktisk flere ganger underveis, og jeg mistet en klar ledelse. Med dårlig startspor i finalen ble det mye fighting, og kampen mot Tanner Foust på tredje runde ble i tøffeste laget for oss begge, sa Petter Solberg.
– Jeg er skuffet over resultatet. Vi var klart raskes da alt fungerte, men fikk en helg med stang-ut da det gjalt som mest.
Teamkollega Alexander Hvaal, som fylte 22 år søndag, hadde utur med et teknisk problem i første VM-runde. På Lydden Hill var bilen i god teknisk stand, men helgen ble likevel en nedtur.
– Vi var på hælene hele helgen. Været spilte oss puss lørdag, mens vi aldri fant helt ut av oppsettet på bilen siste dag. Vi skal evaluere hva som gikk galt og jobbe hardt for å finne ut av oppsett på bilen før VM-runden i Norge om tre uker, sa Alexander Hvaal.
VM i rallycross arrangeres for første gang denne sesongen og kjøres over 12 løp. VM-løpet i England var også sesongens første av fem EM-runder, som ble vunnet av løpstoer Robin Larsson fra Sverige. Tidenes første verdensmesterskap i rallycross avsluttes i Argentina i november.

I Touring Car var det to norske førere på pallen denne gangen. Anders Bråten tok andreplass foran Tom Daniel Tånevik. David Nordgård kjørte inn til 4. plass. Det var svenske Daniel Lundh som vant Touring Car-klassen på Lydden Hill. Torleif Lona, som endte på 6. plass i helgen, ligger på en andreplass sammenlagt i denne klassen bak Lundh, mens Anders Bråten er på en 3. plass.