Dobbelt norsk i VM-premiere

2014_01_Solberg_SC_641 small
Det ble dobbelt norsk med Petter Solberg på topp og Andreas Bakkerud på andreplass i tidenes første VM-runde i rallycross i Portugal i helgen. I tillegg ble det tredobbelt norsk i første EM-runde i TouringCar i samme løp.

Det ble med andre ord en stor norsk dag i Montalegre i Portugal. Petter Solberg var nærmest overlegen i finalen i SuperCar og ledet fra start til mål. Andreas Bakkerud fulgte nærmest over målstreken. Alexander Hvaal, som var tredje norske fører i SuperCar, måtte bryte sin semifinale.

I EM-åpningen i TouringCar var det enda større norsk dominans. I finalen krysset Torleif Lona målstreken først, fulgt av Kjetil Larsen og Anders Bråten. I Super1600 startet ingen norske.

I RX Lites kjørte Daniel Holten inn til 5. plass, men med god kjøring innledningsvis ligger han på en 3. plass i poengsammendraget.