Dobbelt seier til Team Greenpower

Formelfører, Emil Heyerdahl og Team Greenpower er overlegene under helgens Formula STCC Nordic på Falkenberg og tar sesongens femte og sjette seier.

Det norske formelteamet, Team Greenpower fortsetter å imponere i den svenske Formel STCC Nordic-serien. Under helgens mesterskapsrunde på Falkenberg vant formelfører Emil Heyerdahl begge løpene og øker dermed sin ledelse i mesterskapet totalt.

– Dette har vært en helt fantastisk helg, jeg har vært rask gjennom hele helgen, og endte øverst på pallen i begge løp er jeg kjempefornøyd med. I tillegg øker jeg ledelsen i mesterskapet, smiler en meget fornøyd Heyerdahl etter runden på Falkenberg.

Heyerdahl ledet mesterskapet før helgens runde, og med to seiere på Falkenberg har han fått en solid ledelse på Simon Ohlin som ligger på andreplass. Svensken er nå 35 poeng bak nordmannen som har 183 poeng. Edward Sander Woldseth har 110 mesterskapspoeng på fjerdeplass.

Emil forteller at det meste stemte under helgen.

– Jeg startet i andre startspor i finale 1 og fikk en kjempestart. Derfra kunne jeg bare øke gjennom løpet. I finale 2 startet jeg i Pole, jeg startet igjen veldig bra og fikk noen knallrunder. Jeg mistet racelinjen i sving 7 midt i løpet, og fikk med meg gammel gummi på dekkene. Disse satt på noen runder som gjorde at det ble en tett avslutning på løpet, forteller han.

 

Punktering ødela vinnersjanse

Edward Sander Woldseth som vant sitt første Formel STCC Nordic løp på Anderstorp for et par helger siden viste at han virkelig har fått farten på sin Formel Renault 1600. Han var raskest i kvalifisering 1 og nest raskest i Q2. Dermed startet han fra Pole i finale 1, men var uheldig i første sving.

– Det var kjedelig at det skulle ende med sisteplass race 1 og en fjerdeplass i race 2 ettersom jeg kvalet P1 og P2. Vi hadde en utkjøring i første finale og punkterte begge hjulene foran. Dermed ble det sisteplass, og i tillegg måtte vi bruke et sett med gamle dekk i finale 2, noe som gjorde at festet var minimalt i andre løpet. Jeg kjørte det jeg klarte og tok meg inn til en fjerdeplass i andre løpet. Litt synd sa jeg vet at jeg kan så mye bedre, forteller Woldseth.

Lars Solheim slet litt med farten gjennom helgen på Falkenberg, men tar med seg verdifull erfaring, og har en fin progresjon gjennom helgen.

– Jeg hadde en tøff helg resultatmessig, men føler vi har mer tempo inne, så håper vi resultatene kommer etter hvert. Jeg vil takke teamet for support og oppfølgning, kunne ikke vært bedre, sier Solheim.

 

Teamledelsen hyller sjåførene
Team Manager, Marius Gjevik er særdeles fornøyd med sjåførenes prestasjoner på Falkenberg, tross litt stang ut gjennom helgen.

– Dette har vært nok en knall helg for oss, men vi hadde også litt stang ut. Vi er et lag, og vi har flere sjåfører og da må vi se på hele teamets prestasjon. Først og fremst så klarer Emil og Edward å ta hver sin pole posisjon til hver sin finale. Det viser en fantastisk teamprestasjon. Lars slet litt med farten, men kjørte raskere og raskere gjennom hele helgen så progresjonen hans er bra. Det ble mye spenning i de to finalene, så det var meget sterkt av Emil og holde hodet kaldt og dra hjem to førsteplasser, forteller Gjevik, og legger til.

– Edward viser også at han kjører veldig bra og virkelig matcher tempo til de raskeste. Dessverre ble han litt opptatt av biler som var bak som enten med en avkjøring. Det gjorde at bilen ble litt vanskelig å kjøre resten av helgen, forteller han.

Team Greenpower får nå noen uker ferie, før de skal forberede seg til neste raceweekend som kjøres på norsk jord, og på Rudskogen Motorsenter i begynnelsen av september.

– Der skal vi vise hvem som er sjefene, og vi håper på norsk storeslem, sier Gjevik.

Resultater Formula STCC Nordic Falkenberg

Resultat finale 1:
1. Emil Heyerdahl, Team Greenpower, 44.928
2. Simon Ohlin, Tornfrakt Racing, +2.106
3. Sebastian Persson, Ward WestCoast Junior Team, +5.541
4. Alfred Nilsson, Ward WestCoast Junior Team, +12.001
5. William Winsth, Tornfrakt Racing, +13.186
6. Lars Solheim, Team Greenpower, +15.777
7. Edward Sander Woldseth, Team Greenpower, +4 Laps

DNS. Viktor Andersson, MA:GP, DNS

 

Formula STCC Nordic, Falkenberg 8. juli

Resultat finale 2:
1. Emil Heyerdahl, Team Greenpower, 45.277
2. Simon Ohlin, Tornfrakt Racing, +0.233
3.Sebastian Persson, Ward WestCoast Junior Team, +4.792
4. Edward Sander Woldseth, Team Greenpower, +6.192
5. William Winsth, Tornfrakt Racing, +11.244
6. Alfred Nilsson, Ward WestCoast Junior Team, +11.679
7. Viktor Andersson, MA:GP, +12.275
8. Lars Solheim, Team Greenpower, +18.904

Topp 5 i Formula STCC Nordic

1 Emil Heyerdahl 183
2 Simon Ohlin 148
3 Alfred Nilsson 112
4 Edward Sander Woldseth 110
5 Sebastian Persson 89