Dobbelt suksess for Solberg og VW

Petter Solberg og teamkompis Johan Kristoffersson gjorde dobbelt suksess under VM-runden i Belgia søndag og sørget for PSRX Volkswagen Sweden-teamets første seier noensinne i fjerde forsøk.

 

Siden sesongstart har farten og potensialet til det nye Solberg-teamet vært et hett tema i serviceparken. Søndag viste Kristoffersson og Solberg hvorfor med henholdsvis seier og tredjeplass. I tillegg knep duoen kraftig innpå VM-ledelsen til svenske Mattias Ekström, samtidig som Solberg og co. ytterligere økte ledelsen i teammesterskapet.

 

Temmelig nøyaktig fire måneder etter at Petter Solbergs rallycrossteam slo seg sammen med Volkswagen og dannet ny stjerneduo med Kristoffersson, tok PSRX (Petter Solberg rallycross) Volkswagen Sweden den første seieren. Det Solberg-eide teamet er det eneste som har vært representert med begge biler i samtlige fire finaler hittil i sesongen.

– Vi merket litt frustrasjon over at tempoet var der, men ikke resultatene i sesonginnledningen. Før dette løpet bestemte vi oss for å gjøre noe med det. Vi endret noen små strategiske detaljer, og det ga uttelling. Jeg er stolt over Johan, og jeg er enda mer stolt over teamet. Teamet i Tyskland (Volkswagen Motorsport) kom inn med et rått bilkonsept, mens mitt PSRX-team matchet det med kunnskap og systematikk. Vi har noe helt rått på gang, medgir Petter Solberg.

 

Solberg kjørte seg til pole position etter en fantastisk semifinale, men vel vitende om at hele tre punkteringer hadde gjort slutt på dekkbeholdningen, måtte den dobbelte rallycrossverdensmesteren ut på fire nedslitte dekk i finalekjøringen. Der ble han passert av toer Timmy Hansen (med 11/1000 sekund…), men han maktet å holde erkerival Ekström bak seg.

 

Johan Kristoffersson knappet inn hele 13 poeng på Ekström i løpet av helgen og jager like bak i VM-sammendraget. Tre poeng skiller de to svenskene. Petter Solberg halser også innpå og er 14 poeng bak.

 

Resulter:
1 Johan Kristoffersson, Sverige 4.02,316
2 Timmy Hansen, Sverige 0,924
3 Petter Solberg, Norge 0,935
4 Mattias Ekström, Sverige 3,057
5 Kevin Eriksson, Sverige 11,269
6 Andreas Bakkerud, Norge DNF

Førermesterskapet (etter 4 av 12 runder):
1 Ekström 101
2 Kristoffersson 98
3 Solberg 87
4 Hansen 72
5 Sebastien Loeb 61
6 Bakkerud 52

Teammesterskapet:
1 PSRX Volkswagen Sweden 180
2 EKS 143
3 Team Peugeot-Hansen 133

 

Foto: Tony Welam, McKlein