Dobbeltseier til Dennis Olsen

Dennis Olsen gikk startet årets sesong med en fantastisk dobbeltseier i Porsche Carrera Cup Deutschland på Hockenheim. Nå håper han også på suksess i det første løpet i Porsche Supercup kommende helg.

Dennis Olsen, som er inne i sitt andre år som juniorfører for Porsche, stod for en svært sterk prestasjon da han vant begge løpene i Porsche Carrera Cup Deutschland denne helgen. Dermed tok han sine to første seirer som Porsche-fører.

– Utrolig deilig å starte sesongen på denne måten. Jeg var ikke helt fornøyd med hvordan jeg avsluttet sesongen i fjor, men nå fungerer alt utrolig bra, jubler Dennis Olsen.

20-åringen fra Våler utenfor Moss startet helgen bra da han kvalet inn til andre startposisjon i begge løpene bak rutinerte Michael Ammermüller. I det første løpet kom Dennis ut på andreplass, og ble presset bakfra av Chritopher Zöchling. Men så gjorde Dennis en frekk forbikjøring på Ammermüller gikk opp i tet og dro i fra.

I søndagens løp kom Dennis også ut på andreplass, og etter få runder var han oppe i ledelsen. Olje på banen gjorde forholdene vanskelige, og sikkerhetsbilen måtte ut for å samle feltet flere ganger.

– Det var vanskelig fordi jeg lå først i feltet og det var olje på banen. Jeg ga alt jeg hadde i de svingene hvor det var tørt, men var forsiktig der hvor det var olje. Jeg fikk en grei ledelse, men mistet forspranget da sikkerhetsbilen kom ut. Da ble pysken testet skikkelig, men jeg klarte å beholde ledelsen og vant igjen.

Det var ville jubelscener i depotet da Dennis Olsen kom i mål. På plass var både mor og far, treneren til Team Norway Fredrik Brenna-Lund og rallycross-sirkuset med Petter Solberg og Andreas Bakkerud i spissen. Også Marius Nakken deltok i Porsche-løpet og kjørte inn til en flott sjetteplass.

Håper på suksess i Barcelona
Kommende helg starter årets sesong i Porsche Mobil 1 Supercup, og Dennis Olsen håper å kjempe i toppen der også.

– Målet er å være i toppen, og helgens løp har gitt meg god selvtillitt. I Tyskland kjører jeg for Konrad Motorsport, mens det er Lechner-teamet jeg kjører for i Supercupen. Men den overgangen skal nok gå bra, og jeg gleder meg til løpene i Barcelona, sier Team Norway-føreren.

I Barcelona starter Dennis med trening fredag før det er klart for kvalifisering lørdag klokken 12.30. Det første løpet går lørdag klokken 18.25, mens løp to går søndag 11.45 – rett før Formel 1-førerne inntar banen. Løpene går direkte på Viasat Motor og Viaplay.