Dobbeltseier for Krognes på Nürburgring

chr_krognes_2012.jpgChristian Krognes og hans teamkompiser tok et nytt stikk i kampen om totalseieren i det tyske langdistansemesterskapet. I helgens løp tok de sin fjerde seier for sesongen i klassen for to-liters turbomotorer.

Hamar-gutten kjørte denne gangen begge teamets Scirocco GT24, og sikret teamet dobbeltseier da bilene tok de to øverste plassene på resultatlisten etter kvalifisering og endt løp. Marginen til konkurrentene var i midlertidig små, og det var en fornøyd Krognes som kunne runde av en vellykket helg etter en tøff fight på de siste rundene.

-Bilen jeg kjørte til slutt er ikke den samme som jeg har deltatt med tidligere i år, og her var det et eller annet som ikke var på plass i forstillingen. Bilen var utrolig vanskelig å kontrollere, spesielt i høy fart, og når snittfarten er på rundt 170 kilometer i timen rundt denne banen så er det klart at det ble noen veldig krevende runder. Vi klarte i midlertidig å kapre andreplassen under sekundet foran en konkurrerende Audi TT, så vi kan ikke være annet enn fornøyde»
Bilen som kom først i mål var Krognes’ faste bil, og den han startet løpet med.
-Det første passet var svært vellykket. Denne gangen var det færre krasjer på banen enn det har vært tidligere i år, og jeg fikk raskt fin flyt en god luke på de andre i klassen. Teamkompisene mine Ullrich Andree Og Dominik Brinkmann kjørte deretter svært sterke tider og holdt bilen på banen, og fullførte med seier etter fire timers kjøring. Alt stemte for oss i dag, og både team og førere gjorde en fantastisk jobb. Konkurrentene er i midlertidig svært nære, så vi må fortsette å perfeksjonere arbeidet dersom vi skal klare å holde på de gode resultatene også fremover»
Med helgens seier ligger teamet nå på andreplass i VLN-mesterskapet, og klatret dermed tre plasser opp siden det fjerde løpet i serien. Årets overordnede mål for teamet er å vinne sammenlagt, men Krognes tar det hele foreløpig med ro.

-Vi tar for oss løp for løp, sving for sving. Distansen mellom de tre første bilene i klassen i dag var på under ti sekunder etter fire timer med kjøring, så det skal lite til før vi mister svært verdifulle poeng. Dette viser bare hvor tett og tøft feltet har blitt, og hvor avgjørende det vil bli å ivareta riktig fokus i tiden fremover. Foreløpig ser det altså bra ut med tanke på sammendraget, men vi er bare halvveis i sesongen og mye kan skje.»
Neste løp i serien går allerede om to uker, og inngår som det sjette av i alt ti løp i årets sesong i det tyske langdistansemesterskapet. Krognes stiller som vanlig til start sammen med det tyske teamet LMS Engineering.