Dobbeltseier for Pål Varhaug i Budapest

pallen_ungarn_2.jpgPål Varhaug (16) kan juble over sin desidert beste racing-helg noensinne. Han la samtlige konkurrenter bak seg i begge løpene i det italienske mesterskapet i Formel Renault 2.0 på Hungaroring i Budapest.

-Dette var bare helt utrolig. Bedre kan det ikke bli. Dette er det største jeg har oppnlevd, sier 16-åringen fra Gjesdal i Rogaland. Han var nærmest i en klasse for seg selv i det ellers så tette selskapet. Han kvalifiserte seg til beste startspor i begge løpene, og han ledet begge løp fra start til mål. Det til tross for at han ikke har kjørt på den ungarske formel 1-banen tidligere.

Det er 30 førere fra hele 11 forskjellige nasjoner som kjører det italienske mesterskapet, så man kan trygt si det er svært internasjonalt. I tillegg til europeiske nasjoner er også Canada, Colombia og Brasil representert. Men det hindrer altså ikke formeltalentet fra Norge i å hevde seg. Med helgens to seire leder han nå det åpne italienske mesterskapet med hele 26 poengs margin. Et mesterskap som dagens formel 1-vinner i Tyrkia, Felipe Massa, vant i 2000.

-Man kan nok ikke snakke om suverene seire i dette selskapet. Selv om jeg leder fra start til mål i begge løpene var jeg aldri trygg. En liten feil, så har du to-tre konkurrenter forbi deg med en gang. Jeg kjente hele tiden at de lå rett bak meg, sier Varhaug.

Pål Varhaug har fått en knallstart på sesongen. Han lå på en 2. plass i det italienske mesterskapet etter første runde, men nå leder han altså suverent. I tillegg ligger han på 11. plass i Europamesterskapet der det kun er kjørt en runde så langt. I fjor kjørte han det åpne sveitsiske mesterskapet, og endte på 2. plass.

Neste løp for Varhaug er tredje runde i det italienske mesterskapet som kjøres på tsjekkiske Brno om to uker.

Pål Varhaug vant Norges Bilsportforbunds konkurranse Bilsporttalentet i fjor, og han er også en av tre utøvere i NBFs elitegruppe i år.

Resultater 1. runde Italiensk mesterskap Formel Renault 2.0, Hungaroring, Budapest