Dobbeltseier til Citroën

WRC RALLY ARGENTINA 2015
Rally Argentina ble avsluttet søndag ettermiddag med dobbelt seier til Citroen Racing ved Kris Meek/Paul Nagle og Mads Østberg/Jonas Andersson i DS3 WRC.

Etter over 30 mil med fartsetapper vant Kris Meek og kartleser Paul Nagle 18,1 sekunder foran Mads og kartleser Jonas Andersson. Elfyn Evans og kartleser Daniel Barrit i Ford Fiesta WRC tok den 3 pallplassen, 3 minutter 27,4 sekunder etter vinneren. Mens Jari Matti Latvala i Volkswagen Polo WRC, som lå an til 3. plass før dagens etapper, brøt på SS11 med motorproblemer.

Selv om Mads mer enn halverte differansen til Kris i løpet av siste dag, var det i realiteten ikke noe kamp dem imellom om plassene. Med en differanse på 38,6 sekunder på 32,4 km før dagens etapper var det bare å passe på plassene sine. Det var klar beskjed fra teamet – at begge bildene skulle til mål. Men Mads og Jonas holdt allikevel et høyt tempo, og satt to 3. tider. Dermed fikk de også med ett ekstra poeng på den avsluttende Power Stage, hvor det deles ut 3, 2 og 1 poeng til de 3 første.

Som forutsatt ble det mye drama også på dagens etapper, både av teknisk karakter og som følge av førerfeil. Jari Matti Latvala er allerede nevnt. Andreas Mikkelsen og Thierry Neuville kjørte ut på eksakt samme sted på Power Stage, begge slo av et bakhjul og måtte bryte.

Både førere og bilen imponerte imidlertid hos Citroen Racing, hvor også den 3. bilen, kjørt av Khalid Al Qassimi, endte på 6. plass.

«Det har vært et ekstremt utfordrende rally», sier Mads. «Det ble ikke blitt lettere ved at jeg har hatt vond hals og feber gjennom hele helgen. Men vi har klart å kontrollere alt, kommet godt gjennom, og er veldig fornøyd med det vi har fått til. Det er selvsagt litt irriterende at vi tapte i overkant av 40 sekunder på SS2, på en motorstopp og at bilen gikk i «safe mode» etterpå, noe som egentlig ikke kan tilskrives forholdene. Men det overgås klart av gleden over dobbeltseieren, som er en seier for hele teamet, som har jobbet veldig hardt for dette. Bilene våre tålte de vanskelige forholdene, mens mange av konkurrentene feilet.»

Mads og Jonas avanserte til 2. plass i VM, som ledes av Sebastian Ogier og kartleser Julien Ingrassia, mens Andreas Mikkelsen og Ola Fløene ligger på 3.