Drømmesjanse for Sveinung Bieltvedt

bieltvedt_numedal_5001.jpgRallyføreren Sveinung Bieltvedt (23) kan vinne start i seks VM-runder neste år når han i helgen deltar i Pirelli Star Driver Shootout. Blant de som skal bedømme Bieltvedt er kjente rallylegender som Walther Röhrl og Michele Mouton.

-Dette er en utrolig sjanse som jeg skal ta godt vare på. Vi snakker tross alt om en premie med en verdi på mange millioner, sier Bieltvedt som stiller meget godt forberedt sammen med 18 andre talenter i Freistadt i Østerrike. To av dem får muligheten til å kjøre seks VM-runder neste år uten kostnad. Dermed kan det bli rekordmange norske VM-førere neste år.

Bieltvedt stiller sammen med sin kartleser Roger Eilertsen (23) med sin Subaru Impreza i konkurransen som det internasjonale bilsportforbundet (FIA) står bak. I Europa er alle 17 nasjoner som enten er EM- eller VM-arrangør invitert til å delta med en deltager under 27 år. I tillegg kommer en fra Sentral Amerika og en fra Sør-Amerika. Norges Bilsportforbund har valgt å satse på Sveinung Bieltvedt.

-Jeg gleder meg veldig, og vi er godt forberedt. I tillegg til selve rallykjøringen skal vi også gjennom intervjuer med en mediespesialist og vi vil også bli dømt ut fra hvordan hele teamet fungerer, sier Bieltvedt.

I juryen som skal avgjøre hvilke to førere som får den gjeve premien, er blant andre verdensmester fra 1980, Walter Rührl. Også sølvvinner fra VM i 1982 Michele Mouton er med i juryen.

Norges Bilsportforbund har vært med på å legge forholdene til rette for at Bieltvedt og hans team skal ha de aller beste forutsetninger under konkurransen til helgen.

-Når vi først har valgt å være med på denne konkurransen er vår innstilling at vi må gjøre det vi kan for at Sveinung skal nå til topps. Vi støtter derfor deltagelsen både økonomisk og med andre ressurser, kan generalsekretær i Norges Bilsportforbund Arild Antonsen fortelle. NBF har blant annet styrket Bieltvedts team ved å sende medlem av rallyseksjonen Glenn Larsen og forbundets presseansvarlig Hallgeir Raknerud til Østerrike. Også Bieltvedts klubb, NAF, støtter deltagelsen økonomisk.

Konkurransen foregåre i Freistadt nær den tsjekkiske grensen nord i Østerrike. Klima og andre forhold her er svært likt det Bieltvedt er vant med i Norge. På fredag er det teknisk kontroll av bilene, gjennomkjøring av fartsetappene som skal kjøres, og intervjuer. På lørdag er det rally. Da kjøres to forskjellige fartsetapper tre ganger hver. Den ene er 75% grus og 25% asfalt. Den andre er 100% på asfalt.

-Vi skal først kjøre grusetappen tre ganger. Så skal bilene bygges om fra grus til asfaltoppsett, også skal den andre kjøres tre ganger, kan Sveinung Bieltvedt fortelle.

Sveinung Bieltvedt er norgesmester i rally to ganger i klassen for tohjulsdrevne biler, i 2006 og 2007. I år kjørte han sin første sesong med firehjulsdreven bil, og tok NM-sølv bak Martin Stenshorne. Bieltvedt har også vunnet Peugeot 206 Cup, Ford Fiesta Cup og Subaru Rally Cup de siste årene. I 2006 ble han tildelt Greta Molanders Fond for unge, lovende rallyførere.

23-åringen har taktikken klar foran den viktige konkurransen i Freistadt i Østerrike.

-Jeg har vært med på et par lignende konkurransen tidligere, og det viktig er å skille seg ut litt. Ikke bare tenke på å gjøre det best mulig, og være redd for å gjøre noe galt. Du må vise at du tør å ta sjanser, og ikke bare satser på det trygge. Det handler om å by på seg selv, både når det gjelder kjøringen og annen oppførsel, mener Sveinung Bieltvedt.

Det er de to beste i den europeiske konkurransen som får premien som er start i seks VM-løpene i Portugal, Italia, Hellas, Finland, Spania og Wales, i klassen gruppe N eller S2000 neste år. I tillegg skal det plukkes ut en fører fra hver av regionene, Midt Østen, Asia og Afrika.

Mer om konkurransen HER