Dramatikk for Frøslid i Numedal

Det gikk ikke akkurat på skinner for Synnfjellet Rallyteam i den andre av årets NM-runder i rally. Les mer i denne pressemeldingen.

Håkon Sveen Frøslid fikk store problemer med bremsene på den lengste fartsetappen i Numedalsrally, og hans problemer kom også til å påvirke resultatet til faren Geir Helge, som ble hindret og tapte viktige sekunder. Likevel endte vintersesongen i rally med dobbelt ledelse i sammendraget i NM. Håkon leder klassen for 4WD nasjonalbiler ett poeng foran Geir Helge.

-Det ble problematisk på den lange Smådøla-etappen, da jeg fikk store problemer med bremsene. Jeg måtte stoppe fire ganger underveis, og dessverre klarte jeg ikke å unngå at mine problemer også hindret Geir Helge som tok meg igjen på etappen, sier Håkon Sveen Frøslid.

Geir Helge på sin var involvert i en tett sekundstrid med Brynildsen og Nygård om en plass på pallen, og tapte sannsynligvis 2.plassen i klassen da han ble liggende bak Håkon.

-Det skilte bare 6,5 sekunder opp til 2.plassen i klassen da vi kom i mål, men det er sånt som ikke er mulig å unngå. Smådøla er en smal fjellvei, og det er ikke lett å finne plasser der to biler kan passere hverandre. Jeg kunne jo ikke akkurat forlange at Håkon skulle kjøre av veien for å slippe meg forbi, sier Geir Helge Frøslid.

Håkon tapte to og et halvt minutt på Smådøla-etappen og lå helt nede på 11.plass i klassen da bilene kom inn til den første servicen. Resten av løpet måtte han kjøre kontrollert og med minst mulig risiko for å berge så mange NM-poeng som mulig.

-Jeg var heller ikke spesielt fornøyd med notene vi hadde skrevet, så det var ikke snakk om å satse maksimalt. Tross alt er jeg fornøyd med at jeg klarte å avansere til 6.plass, og faktisk sikre nok poeng til at vi nå kan se fram mot sommersesongen med ledelse i NM. Det som er helt klart etter Numedalsrally er at NM i denne klassen er betydelig tøffere i år enn i fjor. Det er seks førere som er reelt kapable til å vinne NM-runder, så i dette mesterskapet vil også evnen til å kjøre jevnt og unngå uhell og problemer telle mye, sier Håkon Sveen Frøslid.

NM i rally tar nå pause i to måneder før sommersesongen innledes med Rally Sørland 1. og 2.mai. Det Kristiansand-baserte rallyet er et av årets mest krevende løp på tekniske og smale grusveier i indre Agder.

-Vintersesongen har vært bra, for vi kan tross alt ikke klage når vi topper med dobbelt ledelse i NM-sammendraget. Før sommersesongen skal vi også teste litt på grus, slik at vi stiller best mulig forberedt på Sørlandet, sier Håkon Sveen Frøslid.