Dramatikk for Pål Varhaug

foto3_5001.jpgFormel-kometen Pål Varhaug (17) ble regelrett feid av banen av en konkurrent under dagens løp i det italienske mesterskapet i Formel Renault 2.0. Men Pål kjempet seg tilbake og leder fortsatt mesterskapet suverent.

Det ble 2. plass og 5. plass for Pål Varhaug i de to løpene på belgiske Spa Francorchamps i helgen. Dermed har han fortsatt ledelsen og akkurat samme avstand til andremann i det italienske mesterskapet som han hadde før denne fjerde runden. Men det var til dels dramatisk for unge Varhaug denne helgen.
-Under dagens finale ble jeg regelrett kjørt av banen av Cesar Ramos da jeg lå på en 3. plass. Jeg falt helt ned til 12. plass, men bet tennene sammen og avanserte til 5. plass igjen, sier Pål Varhaug. Han viste dermed igjen enorme egenskaper når det gjelder opphenting og forbikjøring. Brasilianske Ramos ble belønnet med en såkalt «drive trough penalty» for sin kjøring, og måtte dermed kjøre sakte gjennom pit lane.

Både i dagens og gårsdagens finale hadde Pål Varhaug nest beste startspor ved siden av sin egen teamkollega Michele Faccin. Men også under kvalifiseringen var det dramatikk.

-Kvalifiseringen ble stoppet med rødt flagg, men noen av førerne fortsatte allikevel slik at de fikk fullført runden de var på. Normalt burde slikt føre til utelukkelse, men her fikk de betale seg ut av det med en bot på 200 Euro. Dette gjaldt blant annet Michele Faccin, og selv om han dermed fikk beholde pole position, likte teamsjefen vår dårlig at dette på løst på en slik måte. Men det går ikke utover stemningen i teamet. Saken er glemt nå, sier Pål Varhaug.

I lørdagens løp lå Pål Varhaug på andreplass bak Faccin gjennom alle de 12 rundene på den lange Spa-banen.

Etter helgens resultater leder Varhaug det åpne italienske mesterskapet, fortsatt med hele 22 poengs margin.

Neste løp for Varhaug er andre runde av Euroserien som kjøres på britiske Silverstone førstkommende helg

Pål Varhaug vant Norges Bilsportforbunds konkurranse Bilsporttalentet i fjor, og han er også en av tre utøvere i NBFs elitegruppe i år.

Resultater 4. runde Italiensk mesterskap Formel Renault 2.0, Spa Francorchamps, Belgia