Dramatikk da Mikkelsen mistet seieren

Det ble en dramatisk avslutning på Rally Portugal for Andreas Mikkelsen. Nordmannen var på vei mot en suveren seier i WRC2 da han rullet på den siste fartsetappen.

 

Det som så ut til å bli en jubelhelg, ble i stedet en stor nedtur etter at Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger rullet halvannen kilometer ut på den populære Fafe-etappen, som var løpets siste etappe.

– Fafe-etappen vil være powerstage-etappe i mange år fremover, og jeg tenkte at vi skulle pushe skikkelig for å få trening til vi er tilbake i en WRC-bil neste år. Etter halvannen kilometer kuttet jeg for mye i en høyresving. Vi traff en stein og bilen vippet rundt. Alt var min feil. Fryktelig irriterende. Selv om vi hadde bestemt oss for å gi alt, gikk det ikke fort der vi rullet. Jeg hadde andre- eller tredjegir, sier en skuffet 27-åring.

Selve rullingen var av det udramatiske slaget. Bilen ble liggende på siden og Andreas og Anders måtte ut av bilen for å velte den over på hjulene igjen – noe de tapte rundt 45 sekunder på. Med en ledelse på over tre minutter, var det likevel ikke noe som tydet på at seieren var truet.

– Vi kjørte videre, men så viste det seg fort at slangen på radiatoren var blitt ødelagt og vi måtte svinge inn til siden og bryte løpet, forklarer Andreas, som misbrukte muligheten til å sikre seg sin tredje seier på tre løp for Skoda Motorsport denne sesongen.

Selv om avslutningen av Rally Portugal ble en stor nedtur, har han gjennom helgen vært helt suveren – og førsteplassen i WRC2 har egentlig aldri vært truet.

– Jeg er fornøyd med kjøringen. Vi gjorde jobben vår fredag og sikret oss en ledelse på ett minutt, og har egentlig kontrollert etter det, sier han.

Sebastien Ogier ble totalvinner av løpet etter å ha tatt sin andre seier for sesongen. Pontus Tidemand, teamkamerat med Andreas i Even Management, sikret seieren i WRC2, og uttrykker medfølelse for nordmannen etter å ha kommet i mål.

– Jeg synes synd på Andreas. Å stoppe på den siste etappen etter å ha vist et slikt tempo som han har gjort er ikke noe moro, sier Pontus.